Untitled

Muziek is de drijfveer in het werk van Anne Suurendonk. De ongekende kracht van muziek om emotie uit te drukken probeert zij te verwerken in haar dans. Ze zoekt naar manieren om muziek en dans optimaal te integreren, maar toch ook de muziek op zichzelf te laten staan als verteller van een verhaal.
Om het muzikale aspect in haar choreografieën verder te ontwikkelen, zoekt ze naar een manier om haar eigen muzikale ideeën te realiseren zonder deze zelf uit te voeren. Anne wil, door op deze manier muziek en dans te combineren, het publiek de gevoelens die muziek teweeg kunnen brengen laten ervaren.

Untitled is een dialoog tussen een dansduet , cellist Gábor Hartyáni (Hongarije) en een loopstation.
Anne: ‘Toen ik Gábor voor het eerst cello hoorde spelen, was ik meteen heel erg onder de indruk, en ontroerd. De melancholische melodieën in combinatie met het gebruik van een loopstation en het daarbij komende elektronische en ritmische aspect, maakte dat ik mijzelf heel erg herken in zijn muziek.’
Gábor: ‘For me music is about freedom and sharing: freedom to improvise and play what's on my mind and my heart and to be able to share it with others. My journey in art, music and improvisation is a never ending adventure of exploration and discovery of the world around and inside me. As one of my favorite Hungarian poets said: "travelling in yourself, is travelling the whole universe" (Sándor Weöres)’.

Voorstelling
'Untitled' speelt op 21 juni in een triple bill met '25 Feet' van The100Hands en 'One Million Steps' van Marije Nie.
Meer info

Credits:
Choreografie Anne Suurendonk
Muzikant Gábor Hartyáni (cello)
Dansers Toon Lobach, Liza Panjoel
Coaching Suzy Blok, Wies Bloemen, Alida Dors
Productie Dansmakers Amsterdam
Ondersteund door Young Artfund Amsterdam en Fonds Podiumkunsten

agenda

 

overzicht research