riccardo_sharing_practice.jpg

Sharing Practice (2017)

Sharing Practice is een open practice geïnitieerd door hedendaagse dansmakers, dansers en professionals. Elke maandag word je tijdens een actieve sessie meegenomen in de denk- en bewegingswereld van verschillende dansmakers uit Amsterdam.

 

Meer info:

Sharing Practice is een nieuwe open practice bij Dansmakers Amsterdam waarbij de dansmaker, performer en professional op cruciale momenten in zijn maakproces zijn studio openstelt. Uitwisseling en exploratie staan centraal.

De maker deelt in een sessie zijn ideeën, probeert ze uit of toetst zijn visie en bewegingstaal in groep. Tijdens de sessies ga je met name fysiek maar ook inhoudelijk aan de slag. Met je eigen denkwereld, met jouw unieke fysieke taal, werk je als een sparringpartner voor de maker en voor elke deelnemer afzonderlijk. Deze open practice werkt als een uitwisseling waarbij de dansmaker zijn ideeën en bewegingstaal toetst en fysiek feedback ontvangt van de deelnemer. Andersom wordt de deelnemer uitgedaagd zijn fysieke grenzen te verleggen en te verbinden aan een inhoudelijk verhaal. De Sharing Practice wil allerlei vormen van interactie tussen dansmakers, dansprofessionals, kunstenaars en geïnteresseerden mogelijk maken.

 

 

Praktisch:

Locatie: Studio Cube (Dansmakers Amsterdam), Gedempt hamerkanaal 203, Amsterdam Noord
Tijd: elke maandag van 10:00 – 12:00
Deelname kosten: 3,-
Aanmelden: ruth@dansmakers.nl (aanmelden hoeft enkel voor de eerste deelname)
Initiators: Fernando Belfiore, Giuseppe Vincent Giampino, Aleksandra Lemm, Moreno Perna, Carolien Dokter, Jija Sohn, Juna Leocaria, Riccardo Guratti, Yui Nakagami, Zahira Mous & Magda Ptasznik.

 

Voor wie is de Sharing Practice?

De Sharing Practice staat open voor iedereen. Anders dan in een klas, neemt de dansmaker niet de rol in van een docent maar gaat het om de uitwisseling, Deelnemers met een achtergrond in dans of een interesse in de makerspraktijk worden aangemoedigd zich aan te melden. Deelnemers met een professionele praktijk, kunnen zich ook opgeven als ‘Master’.

 


 

agenda

 

overzicht research