hypernation_web.jpg

New Adventures: Charlie Trier met Cristina Kristal Rizzo en Thais di Marco & Paula Chaves

Thais di Marco & Paula Chaves brengen een minutieus gechoreografeerd improvisatiespel, geïnspireerd door Lucha Libre in How to Clash Harder. Charlie Laban Trier staat in videoverbinding met Cristina Kristal Rizzo in het onderzoek Hypernating: "Sound could be the subtlest element of the perceptible material. Perhaps it’s a love-song."


WANNEER: 29 AUG 2020, 17:00* & 20:30

WAAR: Dansmakers Amsterdam

 


 

*ook onderdeel van We Are Public. Leden kunnen reserveren via ruth@dansmakers.nl. Max 15

 

How to Clash Harder

In een minutieus gechoreografeerd improvisatiespel strijden de avatars Yellow Fever en Purple Dinamite tegen elkaar en tegen sommige delen van de wereld, geïnspireerd door Lucha Libre. Het geweld wordt verkend op politieke, morele en esthetische gronden en grenst aan erotiek. Terwijl dit gewelddadige duet het droomlandschap deformeert tot een dystopie, wil dit bewegingsonderzoek de esthetiek herwinnen als een krachtig instrument dat ruimte laat voor verbeelding en realisatie.

 

Door Paula, Thais, Jane en Felizcitas ter ere van de danseres Magó en alle kunstenaars die door vrouwenmoord zijn vermoord. 

 

Thais Di Marco (BR, 1987) is choreograaf, theaterregisseur, docent en projectcoördinator. Haar producties gaan over postkoloniale, trans-feministische, anti-kapitalistische esthetiek. Ze behaalde haar masterdiploma aan Das Choreography in 2018. Recent volgde zij een artistieke residentie in Les Echos de Lobozunkpá in Benin - West-Afrika, en in Ocupa Ouvidor 63 Cultural Center in Brazilië - de grootste stedelijke artistieke bezigheid van Latijns-Amerika op het gebied van Femicides.

Paula Chaves (CO, 1988) is een in Amsterdam gevestigde choreografe, performer en activiste met een achtergrond in dans en circus. Haar laatste drie producties: ‘Paraart', 'Against the Wall' en 'Omni Toxica' maken deel uit van een langdurig onderzoek naar de relatie tussen kunst, propaganda en neoliberalisme in het Westen. Ze ontving de AFK 3Package Deal voor het jaar 2019-2020 binnen de 'geëngageerde kunst'-coalitie.

 


Hypernating

Charlie en Cristina werken aan het dispositioneren van een enkelvoudige stem, die veelvoudig moet worden. Ze stellen zich stem en lichaam voor als een radio in beweging, die in verschillende frequenties valt, woorden spreekt die liedjes zouden kunnen zijn, maar ook mythes. Ze werken met auto-tune, modulatie en ritme als een methode om betekenis te husselen.

In de duisternis leveren de schijnbaar narratieve stemmen suggestieve en plagerige boodschappen af, die beelden oproepen - die onmiddellijk weer in de ruimte worden opgenomen. Lichamen bewegen met minimale gebaren, manipuleren schermen en objecten, en verschijnen als lichtgevende schijnsels. 

 

Charlie Laban Trier(DK, 1987) is een performer en choreograaf met voornamelijk een achtergrond in dansen die verband houden met house muziek. Hij studeerde af aan School voor Nieuwe Dansontwikkeling - bachelor in choreografie in 2018, ontving de DanceWeb beurs in 2017 en heeft de afgelopen jaren gewerkt voor en als medewerker van verschillende kunstenaars.

 

Cristina Kristal Rizzo, gevestigd in Florence - Italië, is als dansmaker sinds het begin van de jaren '90 actief in de Italiaanse en internationale hedendaagse scene. Ze is een van de oprichters van het collectief Kinkaleri. Parallel aan haar dansproducties is ze intensief bezig met conferenties, workshops en theoretische geschriften.

Hun eerste periode van onderzoek werd ondersteund door een productieresidentie aan de Centrale Fies / Art Work Space in Noord-Italië.

 

 

This project has been in process first under LIVEWORKS VOL.7 at Centrale FIES art work space


#Coronaproof. Veilig naar het theater

Lees onze maatregelen en doe de gezondheidscheck voor aanschaf van je ticket. Bestel je ticket online. Er is geen kassa geopend bij voorstellingen.


 

 

PART OF

 

Supported by

agenda

 

overzicht research