schermafbeelding_2020-04-04_om_14_48_20.png

New Adventures presents Elisa Zuppini, Sherise Strang & Julia Monschau

 

#29828993

Wat speelt zich af in de geest van een seriemoordenaar? Geïnspireerd door de zeven mentale fasen die een moord voorafgaan, onderzoeken Sherise en Julia hoe deze ons bewegen. Wanneer wordt een kleine onschuldige handeling een duistere emotie en uiteindelijk een tragisch ritueel? #29828993 is een fysieke dansvoorstelling die het taboe doorbreekt. In deze eerste samenwerking onderzoeken Sherise Strang en Julia Monschau die spannende vibratie, die niet geaccepteerd wordt, maar in ons allen leeft.
 

Sherise Strang (NL) is danser (AHK, 2016) en ontwikkelt zich sinds twee jaar als maker. Haar solo I’d had enough so I killed him  (Fringe Festival, Amsterdam en Brighton), speelt in juni op het PACE festival (Zuid-Afrika). Andere samenwerkingen zijn de duetten There is nothing but there is something (met haar zus), en SSESSOP met Mayke van Veldhuizen.

Julia Monschau (DE, 1989) is geoefend danser/performer. Ze werkte samen met Guido Markowitz, Damian Gmuer en danste bij de Deutsche Oper am Rhein en Tonhalle in Düsseldorf (DE). Ze verdiepte zich in Hip-Hop, mixed martial arts en muay thai boksen. Haar eigen choreografieën maakten deel uit van verschillende festivals  bij Dansmakers Amsterdam, in Berlijn, en als seizoen opening voor Theater TanzSpeicher.

 


synthetic disjunctions

Wat bewegen we als we bewegen, en door wat worden we bewogen? Elisa Zuppini ontwikkelde het bewegingssysteem De.sy.re dat in zijn naam verwijst naar het woord 'verlangen'. In haar benadering werkt het lichaam als een gedecentraliseerde intelligentie; de danser  wordt gedreven door het vermogen van het lichaam om te voelen, en door de eindeloze en complexe ervaring van de ruimte. Tijdens deze residentie verkent Elisa het kruispunt van choreografie en DJ'ing, waarbij ze de praktijk van DJ'ing vertaalt in nieuwe choreografische strategieën.
 

Performer en choreograaf Elisa Zuppini (IT/NL) studeerde recent af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in 2018. Via haar onderzoekspraktijk De.sy.re. creëert ze zowel site-specifiek werk als stukken voor een  theatrale setting. In 2016 werd ze als jong talent bekroond door Open FLR (Florence) en in 2018 nam ze deel aan DanceWeb Life Long Burning (2018, Wenen). Elisa wordt ondersteund door ICK Amsterdam.

 

 

 

 


PART OF

 

Supported by

agenda

 

overzicht research