1website_banner_mi16_hr.jpg

Makers Intensive 2016

In deze editie brengen we voor het eerst een internationale maker samen met een selectie van choreografen uit Amsterdam: Petr Boháč (CZ) (Spitfire Company), Riccardo Guratti (IT) en Gianni Grot (NL) laten zien wat een week intensief werken in de studio´s van Dansmakers kan opleveren.

 

 

Drie makers gaan met eigen crew (dansers van de AHK opleiding Urban Contemporary & Moderne theaterdans) tegelijkertijd de studio’s in. Wat deze makers met elkaar verbindt is hun theatrale aanpak. Zij werken vanuit verschillende stijlen binnen de hedendaagse dans: theatraal, urban en performance. Spoken word of tekst en filmische toneelbeelden worden daarbij ingezet. Gedurende een week leren zij van elkaar door dagelijkse feedback, coaching en samenwerking. Centraal staat het delen van kennis, elkaars creativiteit stimuleren en een concept uitwerken. De nadruk ligt op het proces, zonder de verwachting en de druk een volwaardige voorstelling af te leveren. Op zaterdag 10 september krijg je drie presentaties te zien, de uitkomst van een week werken, creëren en onderzoeken. Het publiek gaat net als de makers naar het beginsel van wat een maakproces zoal inhoudt. Vooral nu de makers uit hun eigen comfort zone worden gehaald. 

 

Petr Boháč (CZ) is regisseur en werkt onder de naam Spitfire Company. Om tot een choreografische structuur te komen, buigt hij zich zich over het begrip 'Constellations'. Bij ideeën over de schikking van de sterren, herkent hij ook modellen en patronen van het menselijk gedrag.

 

Riccardo Guratti (IT) reflecteert in 'Venus Effect' over het zelfbeeld. Als het zelfbeeld een verzameling is van overtuigingen over jezelf, dan belichaamt de vraag: wat zie ik (wat wil ik zien), ook het antwoord op de vraag: wie ben ik.

Gianni Grot (NL) verkent de mogelijkheden van een associatieve werkwijze. Hij onderzoekt hoe je met inzet van de metafoor, symbolen of de analogie, gelaagdheid brengt in het werk en treffende scenes creëert op de dansvloer.

 

CREDITS

Dansers: Robbie Miksch, Simone Wanders, Maria Zhukova, Liza Zhukova, Reindert van Rijn, Rebecca Collins, Rosalie Schilder, Katarina Cvorovic

Coaches: Heleen Volman (artistieke coördinatie), Suzy Blok (artistieke coaching), Nienke Rooijakkers (dramaturgie), Charlot van der Meer (dramaturgie)

Ondersteund door: Young Artfund Amsterdam, Fonds Podiumkunsten en Gemeente Amsterdam.

agenda

 

overzicht research