web_canan_research.jpg

How to enjoy Ceylon Tea. Be Mobile - Create Together!

In How to Enjoy Ceylon Tea vestigt Canan de aandacht op thee, een product uit het koloniaal verleden van Sri Lanka. Zij belicht de Westerse en dominante manier van theoretiseren: ook voor het genot van iets bestaat een methode. Canan zoekt en vindt andere manieren om van Ceylon Thee te genieten. Ze laat zich voor dit werk inspireren door Georges Bizet's oriëntalistische opera The Pearl Fishers, over een gemeenschap van parelvissers uit Ceylon.

 

         

 

Concept, Choreography & Performance Canan Yücel Pekiçten Dramaturgical Support Ayrin Ersöz, Rodia Vomvolou, Suzy Blok Sound Design Sair Sinan Kestelli with Cello by Ayse Zeynep Hatipoglu Video Design Canan Yücel Pekiçten Video Post Production Serhat Koç, Nazlı Meriç Çukurova, Canan Yücel Pekiçten Light Design Calysto Man serving tea Mark Grijsbach Thanks to Zeynep Gündüz, Lara van Lookeren, Young Art Support(Housing)
 
 

Canan Yücel Pekiçten (TR 1985) is choreograaf, danser en docent met een bachelor-, master- en kunst- en doctoraatsdiploma in dans. Ze werkt vanuit haar ervaringen en observaties rond sociale klasse en culturele diversiteit. En van daaruit: het persoonlijke en collectieve geheugen en de onderwerpen die het raakt. In haar meest recente werk richt ze zich op de representatie van het vrouwelijk lichaam in de hedendaagse kunst.
Canan ontving meerdere residenties en haar werk was nationaal (19e en 21e Istanbul Theatre Festival) en internationaal (Vilnius, NY, Turijn, Polen (eerste prijs Gdansk Dance Festival) te zien. In 2012 stond ze in het programma van het Utrechtse Spring Dance Festival (2012). Daarnaast werkte ze op festivals met lokale en buitenlandse choreografen met voorstellingen in o.a. de 58ste Biënnale van Venetië. Meer info >>>

 

 PART OF

agenda

 

overzicht research