jungle_web.jpg

FLAM VI

FLAM VI | Forum for Live Art Amsterdam
Forum voor Live Art Amsterdam is terug! Van 22-26 maart toont het festival wederom een staalkaart van de ontwikkeling van performancekunst. Met jong talent en internationale gastkunstenaars brengt FLAM VI een actuele en prikkelende programmering, in Arti et Amicitiae en Dansmakers Podium.

FLAM VI toont de diversiteit van performancekunst; van fysiek tot conceptueel werk, van politiek beladen tot ingetogen, van flits performance tot durational works. Jong talent staat naast, meer, ervaren en internationale kunstenaars, omdat wij geloven dat talent uitgedaagd moet worden. Naast de performanceprogrammering, organiseert FLAM ook workshops en gesprekken.

Performance Matters
FLAM is zich bewust van het risico van het programmeren van een week lang performance art. Performancekunst blijft fragiel werk, zonder conventies van duur of vaststaande vaardigheden. Toch maakt performance art vandaag de dag meer en meer deel uit van de gevestigde kunstwereld.
FLAM VI biedt naast de performance art programmering ook twee verdieping programma’s: een lezing van Annemarie Kok, Phd onderzoeker ‘Participatory Art’ aan de Rijksuniversiteit Groningen tijdens de opening en een rondetafelgesprek over de mogelijkheden en de waarde van het doceren van performance art, met gastdocenten BBB Johannes Deimling (associated professor Performance Art in NTA Norwegian Theater Academy aan de Østfald University College, Noorwegen) en Marco Paulo Rolla (initiator van Performance Art binnen het beeldende kunstprogramma van de University of Belo Horizonte, Brazilië).Kunstenaars
FLAM presenteer veel jonge, maar ook meer ervaren kunstenaars. Mariana Lanari, die eerder het Moving Thinking project maakte voor de bibliotheek van Het Stedelijk Museum, toont nieuw werk geïnspireerd op Finnegans Wake van James Joyce. Het jonge duo MOHA, Olivia Reschofsky en Alice Pons, organiseert in 2016 vier thematische stadswandelingen door Amsterdam. In de vier windstreken van de stad maken zij wandelingen met buurtbewoners rondom de thema’s Carnaval, Protest, Mars en Begrafenis. De protestwandeling is onderdeel van FLAM en vindt plaats in en met Amsterdam Noord. Verder onder meer werk van Nina Glockner en Goeun Bae met een achtergrond in de beeldende kunst en nieuwkomers met een dans en beeldende kunst achtergrond zoals Clara Saito en Jija Sohn (Moving Forward traject Dansmakers Amsterdam). FLAM-bekenden Florentina Holzinger en Vincent Riebeek zijn weer aanwezig en brengen dit jaar Body Freedom, een Reality-Tv performance.

FLAM VI
22-25 maart Arti et Amicitiae
25-26 maart Dansmakers Podium | programma | tickets

Deelnemende kunstenaars: Luanda Jacoel, Asmund Kaupang , Alice Pons, Astarti Athanasiadou, Yurie Umamoto, Astrit Ismaili, BBB Johannes Deimling PAS | INPUT studies, Clara Saito, Fernanda Branco Polse, Fernando Belfiore, Florentina Holzinger, Nils Amadeus Lange, Annina Machaz, Vincent Riebeek, Manuel Scheiwiller, Franziska Menge, Hendrik Walther, Goeun Bae, Jija Sohn, Nina Glockner, Olivia Reschofsky & Alice Pons, Oshin Albrecht, Melissa Mabesoone, Pedro Matias, Setareh Fatehi.

agenda

 

overzicht research