cropped-2011-10-12_1204a.jpg

Experiment #3

Met zijn Experiment serie creëert choreograaf Fernando Belfiore nieuwe ruimtes voor interactie en mobilisatie in de dans sector.

Het Experiment is een ontmoeting binnen de setting van een op improvisatie en interactie gebaseerde speelse en performatieve ruimte. De serie ontmoetingen zet de verkenning van nieuwe vormen van toeschouwen centraal en focust op collectieve ervaring. Experiment#1 vond in oktober 2013 plaats tijdens Punch! Festival en werkte met een op voetbal en support gebaseerd format. Eperiment#2 vertrok vanuit de notie van ‘het symposium’, de ‘ronde tafel’ en de kunst van het verhalen vertellen bij een haardvuur. Deze eerdere edities vonden plaats bij Dansmakers Amsterdam, waar Fernando artist in residence is.

Het Veem Theater nodigt Fernando Belfiore uit om ruimte te creëren voor een derde ontmoeting. Deze keer vertrekt hij vanuit het format van de Improvisation Battle. De Improvation Battle is gebaseerd op wedstrijdvormen die voorkomen in dansstijlen zoals capoeira, vogue of urban dance, en volgt het idee van de improvisation jam. Met Experiment#3 nodigt Belfiore de deelnemers in een ruimte uit waar ze vrij kunnen improviseren, bewegen en handelen, onafhankelijk van stijl of vaardigheid, om elkaar spelenderwijs uit te dagen of simpelweg te dansen.

Iedereen is welkom om aan IMPRO JAM deel te nemen.

Kom zo gekleed dat je straalt maar wel gemakkelijk bewegen kunt en draag geen accessoires die jou of anderen kunnen bezeren.
Het Veem Theater, 30 januari 2015 20:00u.
Meer info


Over Fernando Belfiore
Fernando Belfiore (1983 Sao Paolo, Brazilië) is een choreograaf en performer gevestigd in Amsterdam. Hij is onlangs afgestudeerd aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling - AHK). Voordat hij naar Europa kwam studeerde hij Theater aan de Sao Paolo University. Fernando heeft een aantal voorstellingen die momenteel spelen.  Zijn afstudeervoorstelling The miserable thing werd gepresenteerd op het ITS Festival, op  het NEU / NOW Festival in Estland (in het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2011), en tijdens het PUNCH! festival in Amsterdam; voor het Brasil Amsterdam Festival heeft hij de voorstelling You must gemaakt en in het PUNCH! festival 2012 ging .whatdowefinallyshare., welke in Frankfurt en Sao Paulo in 2013 zal spelen.
Fernando heeft Contact-Improvisatie gegeven in Amsterdam. Hij speelde in projecten met Deborah Hay (Breaking the Chord), Jeremy Wade (Peaches does Herself) en Ann Liv Young (37Sherrys). Hij heeft zijn werk gepresenteerd in Noorwegen, Italië, Brazilië, Frankrijk, Polen, Duitsland en Nederland.
Zijn werk combineert dans, theater en performance, hierbij onderzoekt hij intensiteiten, nieuwe vormen van engagement en het begrip performativiteit, als een manier om van invloed te zijn op beleving in een sociaal-politieke context.

agenda

 

overzicht research