META:MORPHOSIS

study for a reincarnation and a hand of bridge.
Welke evenementen vinden plaats in een fysieke vorm? In dit bewegingsonderzoek is het begrip 'metamorfose' van belang als potentieel waarneembaar proces van transformatie van de beweging / het lichaam / de geest.

Lees verder

EXTRA TIME

"Een project dat de kenmerken van onze beweging van het lichaam verkent in een na-oorlogse periode en een post-uitputting / post-alertheid periode, maar vooral in een pre-ondergang periode. "

Lees verder

WHERE IS MY MIND?

In Where is my mind? gaan twee dansers op ontdekkingsreis in hun brein. Een plek die van binnen oneindig veel groter is dan de buitenkant doet vermoeden. Een plek waar je kunt verdwalen, maar ook waar je jezelf terug kan vinden. Doolhof of labyrint, where is my mind?

Lees verder

WHISPERINGS WITHIN

Ons wordt verteld dat om te luisteren naar je echo, je een berg moet beklimmen en schreeuwen. Maar je kunt ook je ogen sluiten en luisteren naar alle echo's in je hoofd. We onderzoeken stemmen, innerlijke stemmen, externe stemmen, stemmen die we zijn vergeten en stemmen die we ons altijd zullen blijven herinneren. We reizen van binnen naar buiten, van de stem van een vriend tot aan de ademhaling van uw computer terug naar de verhalenverteller en zijn never ending story.

Lees verder

KINEO

Hedendaagse werelddans voor kinderen.
Het uitgangspunt is de ontluikende bewegingsautonomie van het kind.
Geen imitatie van een dansende kleuter. Maar bewegen vanuit de vitaliteit, puurheid, spontaneïteit, roekeloosheid en het nemen van risico’s van deze spannende bewegingsfase.
Om heftig doch lichaams vriendelijk dansmateriaal te vinden, zal er gewerkt worden met principes van Skinner Releasing Technique.

Lees verder

SHUDDER

SHUDDER is een zelfportret. In deze solo gaat Johnny Schoofs opzoek naar het Dionysische in zichzelf via een pad van transformaties en herkenbare mannenfiguren.

Lees verder

BATON

Jeugdvoorstelling 12+
Hoopvol kijk je omhoog, de lucht in. Kriebels in de buik verraden je onzekerheid; vang je de stok of niet? Wat als hij valt? En als je hem vangt, hoe lang blijft de victorie duren?

Lees verder

MANDINGA

Wat beïnvloedt de vorming van een bewegingsuiting? Welke ruimte en beelden schuilen hierachter? Het dansduet Mandinga verkent de gelaagdheid van tekeningen, animatie, video en beweging om visueel een wereld te creëren die intrinsiek verbonden is aan de Afro-Braziliaanse bewegingscultuur.

Lees verder

FONDA MEETS FOUCAULT

Een filosofisch workout 2de onderzoek schets. Jaren geleden, toen Jochen Foucault ’s ‘The History of Sexuality’ las, raakte hij overtuigd van het idee zijn carrier in wiskunde op te geven en in plaats daarvan dans te gaan studeren. Hij wilde het lichamelijke begrijpen aan welk hij voorgoed verbonden leek te zijn.

Lees verder

TWIST IN THE BODY OF THE BIG SPECTATOR

Een twistend, draaiend, en zwenkbaar mechanisme, waar ieder van ons bij betrokken is. Het lichaam van de 'Big Spectator' verwijst naar de verschillende lagen, of de mate van gevolgen voor de toeschouwers die bijeen zijn voor de voorstelling.

Lees verder

1matias-events.jpg

SIGNS

SIGNS is een performance die zich richt op de oude communicatie techniek van vlagseinen of semafoorseinen. Het onderzoekt de fricties en interferenties tussen lichamelijke beweging, betekenis, taal en leesbaarheid.

Lees verder

KORST

Als je een wond oploopt is de eerste stap van het helingsproces de vorming van een korst. Het is een schild gemaakt door je lichaam. In de voorstelling Korst zie je twee vrienden, Kat en Dayna, die het thuis niet makkelijk hebben. De voorstelling gaat over mensen die zich vrij maken van alles wat hun tegenhoudt. Om na het vallen weer op te staan en nog harder richting je droom te rennen.

Lees verder

VAGUE

In haar onderzoeksproject zal Ola Maciejewska de evolutie van het vak van illusionist behandelen. Beginnend bij de straatartiesten uit de Middeleeuwen, de waaghalzen uit de Gouden Eeuw van Magie in de 19e eeuw tot het Vaudeville theater uit begin 20ste eeuw. De focus binnen het project ligt op het verdwijnen en weer verschijnen van objecten en personen.

Lees verder

TIERKREIS

Live concert op constellaties
Matteo Graziano i.s.m. Ilaria Tanini

Het onderzoeksproject draait om de ontdekking van 12 raadselachtige melodieën van de compositie TIERKREIS van Karlheinz Stockhausen. Zoals de titel van de compositie suggereert (Duits voor Zodiac), zijn de Westerse astrologie en de twaalf archetypische tekenen de inspirerende sleutel voor zowel muziek en dans.

Lees verder

DANSPARELS

Dans KIJKEN, DENKEN en DOEN voor iedereen vanaf 4 jaar.
Zoals een parel is opgebouwd uit verschillende lagen, bestaat een Dansparel uit:
dansKIJKEN naar een voorstelling uitgevoerd door dansers van Project Sally
dansDENKEN tijdens een dansDenkGesprek stimuleren we de kinderen om van gedachten te
wisselen over de dans die ze zagen
dansDOEN waarbij we onze dans aan den lijve laten ervaren d.m.v. een workshop

Lees verder

ONE VERSION OF EVENTS

Invloeden, aarzeling, intuïtie en alles dat gebeurt voordat de uiteindelijke beslissing wordt genomen zijn mijn interesses voor het onderzoeksproject.

Waarom ben je begonnen met dansen?
Vanwege mijn moeder….
Maar waarom?
Ik weet het niet…. gewoon omdat…

Lees verder

supernatural_production.jpg

SUPERNATURAL

Fernando en Florentina performen en construeren een doorlopende performance. Ze creëren een euforische plastic werkelijkheid, geboren uit bliksem-achtige intuïtie en improvisatie die ze uitvoeren op/met elkaar op/met het publiek. Ze zoeken naar plaatsen waar performance wordt uitgedaagd en brengen het proces als een intiem deel van de publieke ervaring.

Lees verder

THE WORK

In dit onderzoeksprogramma is Clara Amaral uitgenodigd om een maand lang te werken. Aan het einde van deze werkperiode is er het werk dat zij ontwikkeld heeft in de studio. De studio is de werkplek, het atelier, de werkplaats en tenslotte het theater.

Lees verder

default

KRIEBELS IN MIJN BIL

Opeens waren ze daar, Kriebel en Bil, twee kinderen uit een andere wereld. Een wereld met andere regels en omgangsvormen. En opeens zitten ze hier bij jou. Net als jij moeten ze naar school maar ze doen alles anders! Of niet…?

Lees verder

WORKINGMAKING OUT

Sexuality and Truth - The next Challenge
Jochen Stechmann in samenwerking met Matias Daporta

Uitgekleed tot onder je huid. Genot beleven. Opzoek naar de essentie van verlangen. Mislukken.

Lees verder

cropped-2011-10-12_1204a.jpg

EXPERIMENT #3

Met zijn Experiment serie creëert choreograaf Fernando Belfiore nieuwe ruimtes voor interactie en mobilisatie in de dans sector.

Lees verder

cut_foto_lucie_lausin_event_page.jpg

CUT

Met minimalistische, sculpturale beweging en intensiteit, creëert de choreografie het monumentale en bevraagt het spectaculaire. Het presenteert een lichaam dat nieuwe mogelijkheden van transformatie verkent. Een lichaam vechtend met de eigen externe conditie om opnieuw de beleving van onze fysieke omgeving te creëren.

Lees verder

AUF MEINER SEELE HAT EIN FREMDLING GETANZT

Auf meiner Seele hat ein Fremdling getanzt vormt samen met het eerdere werk van Nina Wijnmaalen There is no place like home en Object of Desire een drieluik waarbinnen een microkosmos als metafoor dient voor het moeizaam leggen van contacten en de kwetsbaarheid van de menselijke communicatie.

Lees verder

PARADIDDLES

Het werk van Anne Suurendonk kenmerkt zich door haar muzikale, dynamische bewegingstaal, waarmee ze een diepere emotionele laag communiceert. Door de jaren heen heeft Anne een begin gemaakt aan het ontwikkelen van een eigen hedendaagse danstaal.

Lees verder

SELF

Een onderzoek naar interactiviteit in performance. Door eenvoudige bewegingen stuur je geluid, licht en beeld aan. Als een live-game choreografie met behulp van interactieve technologie. Op basis van hun keuzes bouwt een groep zijn eigen specifieke choreografische ervaring.

Lees verder

buurmanindebieb_web.jpg

HERFSTVAKANTIE KINDERFESTIVAL

Gast festival
Uit In Noord in de Herfst 2015
Dans, muziek en theater op het Dansmakers Podium
Iedere middag is er om 14.00 uur een swingende, spannende of grappige familievoorstelling in Dansmakers Podium.

 

Lees verder

MOVING FUTURES FESTIVAL 2015-2016

Moving Futures is een reizend festival met werk van aanstormend choreografietalent. Dansmakers met lef, die zich uit durven te spreken over hedendaagse kwesties en raakvlakken zoeken in menselijk gedrag, filosofie en wetenschap. Moving Futures daagt het publiek uit!

Lees verder

ish_funkish_by_fenna_van_der_vliet_-_studio_breed_web675x407.jpg

FUNKISH

Gast productie
Let’s get FunkISH! De nieuwe voorstelling van ISH zal in première gaan bij Dansmakers.

Lees verder

DEU$ EX M4CHIN4

DEU$/EXM4CHIN4 is een speelse reactie op onze obsessieve relatie met onze extensies. Een sciencefiction ritueel voor de ontmoeting tussen mens en machine. Belfiore's werk bevindt zich op het kruispunt van dans, theater, audiovisuele en beeldende kunsten.

Lees verder

maaike_en_anne-may_web.jpg

I HAVE BEEN HERE BEFORE

Dit jaar zal Marie een nieuwe voorstelling ontwikkelen. In deze nieuwe voorstelling 'I Have Been Here Before' zoekt Marie naar een dieper begrip rondom het fenomeen ‘de dood’.

Lees verder

61.jpg

THE RELEVANCE OF DANCE

Een samenwerking met European Dancehouse Network en Arts & Design Programma EU2016 Europe by People. Tijdens het atelier vinden er overdag open gesprekken, lezingen en interactieve programma’s plaats over het belang van de dans in en voor de maatschappij. In de avonden zijn voorstellingen te zien.

Lees verder

DOUBLE BILL: POSITIONS & RELIC - EURIPIDES LASKARIDIS

Gast productie
Positions, een documentaire over Griekse choreografen. 
Reliek is iets dat het verleden heeft overleefd, iets dat is achtergelaten; hetzij een herinnering, een object, een taal of een wezen.

Lees verder

jungle_web.jpg

FLAM VI

Gast productie
Forum voor Live Art Amsterdam is terug! Van 22 tot 26 maart presenteert het festival een nieuw, eigentijds en spannend programma van live art, in Arti et Amicitiae en Dansmakers Podium.

Lees verder

MAKERS INTENSIVE 2015

Op 17 mei zullen Marie, Loïc en Clara laten zien wat tien dagen intensief werken in de studio´s van Dansmakers kan opleveren. Centraal staat het delen van kennis, elkaars creativiteit stimuleren en een concept uitwerken. De nadruk ligt op het proces, zonder de verwachting en de druk een volwaardige voorstelling af te leveren.

Lees verder

1das_masterpresentations_mailing_metlogo_v2_web.png

DAS MASTER PRESENTATIONS

Gast productie

Tijdens de eerste editie van de DAS Master Presentation festival, van 2-5 juni 2016, zullen professionele theater- en dansmakers hun werk delen met het publiek, aan het einde van een intensieve periode van twee jaar masters onderzoek. 

Lees verder

uc_2016.jpg

URBAN CONTEMPORARY

Gast productie
Dans van NU! De huidige generatie danskunstenaars van de Urban Contemporary / JMD opleiding van de Theaterschool /Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, laten transdisciplinair werk zien.

Lees verder

UNTITLED

Muziek is de drijfveer in het werk van Anne Suurendonk. De ongekende kracht van muziek om emotie uit te drukken probeert zij te verwerken in haar dans. Ze zoekt naar manieren om muziek en dans optimaal te integreren, maar toch ook de muziek op...

Lees verder

moving_meetings_dance_image.jpg

MOVING MEETINGS DANCE

Gast productie
Dit Julidans programma biedt (internationale) dansprofessionals de unieke gelegenheid om binnen korte tijd op de hoogte gebracht te worden van de meest recente ontwikkelingen van het Nederlandse dansveld.

Lees verder

jjf_8332_00062_website.jpg

TALKING TALKS (2016)

Aansluitend aan de voorstelling Have I Been Here Before is er Talking Talks. Een vorm van nagesprek geleid door Daphne Rieken en Lisa-Maria van Klaveren. Een ruimte voor reflectie waarin we tijd nemen voor het waarnemen en het uitwisselen van ervaringen.

Lees verder