Winnaar Moving Forward Award 2016 presenteert work in progress

In november 2016 nam hij nog de prijs in ontvangs op het podium van Dansmakers Amsterdam, inmiddels is er al weer hard gewerkt aan een nieuw stuk: 'In Search of a Title'. Evangelos Biskas, Winnaar van de Moving Forward Award 2016, werkte in de studio's van Dansmakers Amsterdam en was resident bij DansBrabant. Woensdag 19 april presenteert hij zijn work in progress tijdens een double bill met Sabine Molenaar in theater de Nieuwe Vorst. In oktober 2017 gaat In Search of a Title in première bij Dansmakers Amsterdam.

 

 

Foto: maart 2017, Evangelos en Elysia aan het werk bij Dansmakers Amsterdam.

 

In search of a Title

Evangelos (bachelor choreografie FHK Tilburg) en Elysia (uitvoerend danser FHK Tilburg) geven hun werk het predicaat Psychedelische Experimentele Funk. Geïnspireerd door het surrealisme werken ze voor In Search of a Title met statements en uitgangspunten van surrealistische kunstenaars. Via improvisatie zoeken zij manieren om het onbewuste te ontgrendelen en de kracht van de verbeelding aan te boren. Zo experimenteren ze met een vorm van improvisatie gebaseerd op de principes van de écriture automatique: schrijven zonder vooropgezet idee, de schrijver schrijft wat in hem op komt. Weg met de rationele geest, het lichaam weet de weg in een wereld van tegenstrijdigheden. Evangelos en Elysia onderzoeken in hoeverre zij als dansers instinctief kunnen handelen. Zacht maar vastberaden nemen ze ons mee in een sprookjesachtige wereld waar wreedheden nooit ver te zoeken zijn.

 
 

Praktisch

De Nieuw Vorst, wo 19 april

19.30u - 20.10 uur - kleine zaal
Evangelos Biskas en Elysia Mc Mullen - In Search of a Title (Work in Progress)

20.30u - 21.30u - grote zaal
Sandman / Sabine Molenaar: Almost Alive

meer info & Tickets >>>

 

Over Moving Forward

Moving Forward is geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam, met steun van Dansgroep Amsterdam en in samenwerking met de Moving Futures partners. De winnaar van de Young Dance makers Award wint een residentietraject en ontwikkelteen nieuwe voorstelling. Het eerste Moving Forward-traject werd gewonnen door Jija Sohn (SNDO-Ahk, 2015) met als slotstuk Geisha’s Miracle (★★★★☆Theaterkrant.nl). Inj 2016 won Evangelos Biskas de Moving Forward Award en startte daarmee een nieuw ontwikkeltraject.

overzicht nieuws