3img-2758.jpg


We beginnen met het einde: Chronos aan het woord

 

van 13 t/m 22 Juli speelt CHRONOS hun nieuwste voorstelling DRAW | BACK | WARD tijdens zeecontainerprogramm op Over 't IJ-Festival. Een interview geschreven door Marten van Paepa met Charlotte Mathiessen en Vera Goetzee van CHRONOS is hier te vinden.

 

 

"Alles in de voorstelling is reversed, omgedraaid: we beginnen met het einde, en eindigen bij het begin."

 

 

Het Zeecontainerprogramma is in het festivalhart en start ma t/m vr om 16.00 en za en zo om 14.00. Op vrijdag 13 juli start het programma om 19:30 uur. De voorstellingen duren ongeveer 15 minuten.

 

Het Zeecontainerprogramma is onderdeel van het Over 't Ij festival en bezoek je met het festivalbandje. Hiermee zie je de nieuwste talenten en ontdek je theater op spraakmakende locaties op de NDSM-werf. Het festivalbandje geeft tien dagen lang onbeperkt toegang tot het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en Over Het IJ Festival LAB.

 

 

DRAW | BACK | WARD

 

Hoe los je een mysterie op dat omgekeerd verloopt? In deze spannende dansvoorstelling speel je mee in de zoektocht naar wat er hier is gebeurd, in een verhaal dat bij het eind begint. Als getuige van de chaos op het toneel, ontrafelt zich een voorstelling die verklaart, misleidt en betwist. 

 

Een andere impressie van tijd brengt de dansers tot een nieuwe fysieke dimensie. Het publiek voelt de confrontatie met de conventionele causaliteit, die ook zoveel in de huidige maatschappij te vinden is. Het verhaal in de container weerspiegelt de grotere realiteit van onze samenleving. Zijn de dingen wel echt wat ze lijken? 

 

CHRONOS is een jong danscollectief bestaande uit vijf dansers gevestigd in Amsterdam. Alle dansers volgden de opleiding Moderne Theater Dans aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en zijn afgestudeerd in 2016. Sindsdien maken zij als CHRONOS fysiek en poëtisch danstheater dat maatschappelijk betrokken en toegankelijk is.

 

 

Language no problem? Yes!


Leeftijd: 4+

 

Credits:
Dans & Concept: Charlotte Mathiessen, Coralie Merle, Sarah Soethoudt, Vera Goetzee
Compositie: Jochem Braat
Advies: Dansmakers Amsterdam

overzicht nieuws