Waarom NU talent presenteren

Zes partners in talentontwikkeling schuiven voor You Better Move #9 makers naar voren die je misschien niet kent, maar die het waard zijn om gezien te worden. We vroegen onze partners: Waarom NU talent presenteren?


"Jonge makers hebben een podium hard nodig! Corona zet ons op afstand. Dit nieuwe werk nu met het publiek delen, live en tastbaar, is misschien nog wel prangender dan ooit. Corona heeft een deel van het werk stilgelegd, maar geen maker heeft stil gezeten. Juist nu uitwisseling faciliteren en verbindingen leggen met andere disciplines, geeft nieuwe energie voor de toekomst, en dat is broodnodig. Door met dit programma vanuit de diversiteit verbinding op te zoeken, dragen we bij aan het welzijn en de ontwikkeling van niet alleen de kunstenaar, maar ons allemaal. Wij, de toeschouwers, krijgen nieuwe vergezichten, we worden betrokken en raken geïnspireerd."

Dansmakers Amsterdam
Suzy Blok  

 

------

"ICK werkt met ervaren kunstenaars én met jong talent. Nieuwsgierigheid naar elkaar is een vereiste. De wilde frisheid en drive van de open blik is confronterend. Dit levert een vruchtbare dialoog op die leidt tot nieuwe mogelijkheden. En juist daar hebben we in deze tijd noodzaak aan."

ICK Amsterdam
Pieter C. Scholten

 

------

“We geloven in verwondering en onderzoek als startpunt met als uitkomst: hedendaags circus dat staat als een huis. Daarom presenteert TENT graag nieuw talent. En juist nu in deze tijd is het belangrijk om te blijven verwonderen en talentontwikkeling ruimte te geven.”

Rosa Boon
TENT Circustheater Producties

 

------

“Omdat de wereld niet stil staat, nieuw talent met geen zandzakken tegen te houden is, nieuw talent echt te mooi is om waar te zijn is en echt nieuw talent zich niet stilletjes laat kooien om niets anders te doen dan mooi te zijn.”

Luc Delau
Summer Dance Forever

 

------

"Juist nu willen we jong talent presenteren, omdat er een toekomst is, omdat zij de toekomst zijn, omdat zij de toekomst vormgeven, omdat zij een toekomst moeten krijgen."

Liet Lenshoek
Likeminds

 

------

"In deze verwarrende en moeilijke tijden, met zoveel bedreigingen en beperkingen, is het bijzonder belangrijk talentvolle makers te blijven ondersteunen. Hun creativiteit en innovatieve veerkracht is prijzenswaardig en verdient het om gezien te worden! In deze verwarrende en moeilijke tijden, met zoveel bedreigingen en beperkingen, is het bijzonder belangrijk talentvolle makers te blijven ondersteunen. Hun creativiteit en innovatieve veerkracht is prijzenswaardig en verdient het om gezien te worden!"

Martine Dekker
Cinedans

 
 

YOU BETTER MOVE #9

WANNEER: 2 - 4 Dec, 20:00

WAAR: Dansmakers Amsterdam
 


overzicht nieuws