wiedef-kisoomjo-carolienvandenberg-21_web.jpg


Uitzending EenVandaag. Wie de fxxx is oom Jo

Uitzending  EenVandaag op NPO1 >>>
Herdenking Razzia Hollandia- Kattenburg  en de voorstelling ‘Wie de f*** is oom Jo?’

Op 11 november 1942 vond de grootste razzia van Amsterdam plaats bij Confectiefabriek Hollandia -Kattenburg. Hierbij werden alle joodse werknemers en hun familieleden opgepakt. In totaal 826 mensen. Slechts 8 van hen keerden terug uit de kampen.

Bob van Berg werd ook opgepakt tijdens de razzia, maar ontsnapte door uit de rijdende trein naar Westerbork te springen. Bob van den Berg overleefde op een unieke manier de oorlog.

Zijn dochter, Carolien van den Berg vertelt in ‘Wie de f*** is oom Jo?’ zijn fascinerende overlevingsverhaal. Ze neemt het publiek mee in haar zoektocht naar de geschiedenis van haar joodse familie en deelt haar verbijstering over de ontluisterende waarheid. De voorstelling wordt daarmee meer dan alleen een persoonlijke anekdote. Het wordt een verhaal van ons allemaal. De vragen die ze zichzelf stelt over de gebeurtenissen van toen en nu, worden vragen die iedereen aangaan. Balancerend tussen humor en ernst ontdekt Carolien het verhaal dat haar vader haar nooit kon vertellen.

Op 10 november om 16.00 uur herdenkt Amsterdam de razzia op Confectiefabriek Hollandia-Kattenburg.

De voorstelling ‘Wie de f*** is oom Jo?’ speelt op 17 en 18 november in Dansmakers Amsterdam. Voor 18 november zijn nog kaarten koop. Bestel hier uw kaarten. 

overzicht nieuws