tremble_campaign_image_web.jpg


Een reis door het oneindige dat elk lichaam doet trillen

Andreas Hannes (GR, 1987) vervolgt zijn werk vanuit de beoefening van het huppelen. In Tremble begint een groep dansers aan een reis zonder bestemming. Ze bewegen in geometrische patronen over het podium, vallen in en uit het ritme. Samen vormen ze een lichaam dat zich dynamisch door de ruimte verplaatst. 

Met de aanhoudende cadans en de originele muziek van componist Rival Consoles belicht Tremble een ruimte die in transit is. Je wordt meegezogen in de flow van de huppelaars.  Alsof je zelf, schuddend, op een bewegend voertuig zit, onderga je een road-trip waarin je herinneringen en aspiraties zich verweven.


 

"Hannes neemt een loopje met het publiek en speelt met verwachtingen. Door zijn choreografie steeds een nieuwe wending te geven laat hij ons in alle eenvoud een gevoel van oneindigheid ervaren."  (Theaterkrant, The City, ITS 2018)

 

 

Andreas Hannes (1987, GR) studeerde muziek en was filmmaker voordat hij begon met dansen en studeerde in 2018 af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO 2018) in Amsterdam. Hij verwoordt zijn werk vanuit de notie van (relationele, fysieke of metafysische) afstanden. Hij bekijkt de spanningen en interacties tussen verschillende lichamen, geschiedenissen, tradities en disciplines om zo hun ontmoetings- en vertrekpunten te ontvouwen en te begrijpen. Sinds 2017 verdiept hij zich in de beoefening van het huppelen.  Andreas ontving het Moving Forward traject 18/19 en de Young Art Support in 2019.
 
 
 

Concept & Choreografie Andreas Hannes in samenwerking met de Performers Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Antonia Steffens, Charlie Laban Trier, Andreas Hannes Lichtontwerp Paulina Prokop Muziek & mix Rival Consoles Kostuumontwerp Aziz Bekkaoui Productie Dansmakers Amsterdam Publiciteit Dansmakers Amsterdam & Michael Scerbo Campagne Beeld Luis Xertu Dramaturgie Renée Copraij, Bruno Listopad Artistiek advies Suzy Blok, Kristin de Groot, Heleen Volman In samenwerking met DansBrabant, Dansateliers, Moving Futures Netwerk Met steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Dansgroep Amsterdam, Young Artsupport Amsterdam

 

 

         

Credits beelden: Poster Luis Xertu Fotografie Paulina Prokop

 

 

 

overzicht nieuws