tml20190928_70660_lores.jpg


Stina Fors ontvangt Moving Forward Traject 2019/20

Stina Fors, afgestudeerd in 2019 aan de School voor nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam, ontvangt het Moving Forward traject 2019/20. Een seizoen lang kan zij rekenen op de ondersteuning van een coalitie van partner dansproductiehuizen uit het Moving Futures netwerk.

 

Met haar afstudeervoorstelling ontving Stina Fors een nominatie voor het Moving Forward traject. Na een intensieve residentieperiode bij Dansmakers Amsterdam hernam zij haar afstudeerwerk en presenteerde dit aan jury en publiek tijdens de Moving Forward Performance Night op 28 oktober bij Dansmakers Amsterdam.

 

Juryrapport

Stina Fors is een krachtige toneelpersoonlijkheid en intrigeert zodra ze begint. Op het moment dat ze klank en geluid begint te belichamen, wordt ze iets anders, een kracht van de natuur, een belichaamd menselijk geluidslandschap. Het fysiek maken van klank ligt aan de basis van wat ze laat zien. Met name daar valt een wereld te ontdekken waar de jury enorm nieuwsgierig naar is.

 

De jury bestond uit Suzy Blok (algemeen directeur Dansmakers Amsterdam), Frank Noorland (programmeur Theater Bellevue), Heleen Volman (artistiek leider DansBrabant) en Kristin de Groot (artistiek directeur Dansateliers) en Aukje Verhoog (artistiek directeur Amsterdams Fringe Festival)

 

Stina Fors ontwikkelt komend seizoen onder professionele begeleiding een nieuwe voorstelling (première 25 september bij Dansmakers Amsterdam). Moving Forward is een residentie-traject geïnitieerd en georganiseerd door Dansmakers Amsterdam, ondersteund door Dansgroep Amsterdam en in samenwerking met de Moving Futures partners Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost, Random Collision en Dansmakers Amsterdam. Het traject vormt een overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk.

 

Stina Fors (1989, SE – SNDO 2019) heeft haar liefde voor de stem, het sonische en het luide gevonden. Haar muzikale inspanningen zijn gericht op de absolute eenheid van muziek, poëzie en travestie. Ze vraagt zich af wat een 'klinkend lichaam' zou kunnen zijn. Een machine; een performatief concert met een drumstel, en verdere samenwerkingen zoals de bands SEKT, Hämndkropp en Minnie Ryder & Johnny Horn.

overzicht nieuws