Stina Fors (2020)

Stina Fors is een one-woman punkband. Soms doodt ze met een krachtige stem, soms verleidt tot ze uitputting. Ze gebruikt haar live act om een poëtische sfeer te creëren waarin haar centrale vraag is: wat kan het klinkende lichaam mogelijk openbaren? 


WANNEER: 2 & 3 okt première
WAAR: Dansmakers Amsterdam


Haar project wordt ontwikkeld als onderdeel van Moving Forward, een residentie-traject geïnitieerd  door Dansmakers Amsterdam, ondersteund door Dansgroep Amsterdam en in samenwerking met Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Het traject vormt een overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld. Vanaf mei werkt Stina Fors in de studio van Dansmakers Amsterdam.

 

Stina Fors (1989, Zweden) is drummer, zangeres, choreograaf en performance artist. In 2019 studeerde ze af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. Ze is een one-woman punkband and treedt regelmatig op in nachtclubs en underground music clubs. Het afgelopen jaar heeft ze haar werk getoond in het Watermill Center Gala (New York, US), Spider Festival (Ljubljana, Slovenië) en Moving Forward.

 

 

 

overzicht nieuws