levelupdansmakers2.jpg


Solid Ground Movement presents - Level Up! The Final Cut

Na het succesvolle mastertraject Fix It is het Amsterdamse Hip Hop ontwikkelplatform Solid Ground Movement alweer begonnen aan het nieuwe mastertraject: Level Up! Op 17 november gaan de deelnemende dancecrews onderling de strijd aan in The Final Cut om een plek te veroveren in een Triple Bill Theater tour door heel Nederland. 


WANNEER: 17 Nov, 20:00

WAAR: Dansmakers Amsterdam
 


Het mastertraject is niet alleen bedoeld om jonge dansers een podium te bieden, maar ook om hun te leren hoe een goede theatershow wordt neergezet. Dit jaar werkt Solid Ground Movement samen met ervaren coaches uit het dansveld: Alida Dors (BackBone), Shailesh Bahoran (IRC), Marco Gerris (ISH), Lloyd Marengo (LloydsCompany) en André ‘Drosha’ Grekhov (wereldtitel 2012 Juste Debout). Op 8 september hebben de crews zich al bewezen op de Challenge Day, waar ze ter plekke een choreografie in elkaar moesten zetten van 5 minuten. Na deze presentatie kregen ze waardevolle feedback van de coaches. Op 17 november moeten de crews laten zien wat ze met deze feedback hebben gedaan in een gloednieuwe choreografie. De drie crews die door zijn naar de Tripple Bill theatre tour krijgen artistieke begeleiding van de coaches en een dramaturg. Daarnaast krijgen ze een lichtplan en ruim €10.000 euro om een goede show neer te zetten. 

 

De coaches hebben de volgende thema’s gekoppeld aan de crews:


UNDERDOGZ  - Habbits
Project Sedap - Psychoses
Heavy Hitters - Obsession
Anza Movement - Rituals
Xgen - Conversations
Bakabirtieboyzz – Oppression

 
Tijdens deze zenuwslopende finale is al een eerste indruk van het talent te zien, voorafgaand aan de theatertour door Nederland. De première van de Tripple Bill is op 7 mei in Theater Bellevue en zal vervolgens door heel Nederland toeren.

Wil je ook bij deze spannende avond zijn, gevuld met Hip Hop? Koop dan snel je kaarten voor The Final Cut!

 

Fotocredit: Yoeri Jager

overzicht nieuws