1andrea_folache.jpg


Dansmakers presenteert jong talent op Over 't IJ festival

Dansmakers Amsterdam presenteert Andrea Zavala Folache tijdens het Over het Ij Festival. Zij brengt de Frame me Femme, een doorlopende performance met invloeden uit haar eerdere werk SOME, als onderdeel van het Containerprogramma. Een voorstelling met een lichamelijke betrekking tot het gesproken woord, dat dient als gereedschap om de poëtische wegen tussen praten, dansen en de relatie tot een object te kunnen waarnemen.

Andrea: ''Frame me Femme is een doorlopende voorstelling met invloeden vanuit mijn vorige werk SOME, waarin ik met de ruimte speel. Door inzet van techniek nodig ik de toeschouwer uit om de voorstelling te volgen met een geheel eigen blik. In de voorstelling stel ik me onzijdig op, ik speel een rol tussen man en vrouw in terwijl camera en toeschouwer naar me kijken. Ik staar terug, en vind hierin een autonomie in mezelf, wat me naar mezelf doet kijken vanuit een ander daglicht." >>>

Concept en spel Andrea Zavala, Begeleiding Suzy Blok en Maurice Bogaert

 

Suzy Blok over Andrea Zavala:
“Andrea Zavala studeert deze zomer af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (AHK). Zij valt mij op als een veelzijdige kunstenaar. Zij is zowel choreograaf als performer en in haar afstudeervoorstelling “Some” toont zij haar veelzijdigheid hierin. De performance is verrassend, beeldend en ruimtelijk. Zij mengt cinematografische aspecten, tekst, zang en beweging op frisse en persoonlijke wijze. Op Over ’t IJ zal zij werk tonen dat speciaal in de containerruimte past. Haar fantasie en intelligentie maakt mij nieuwsgierig en past bij het soort makers dat wij vanuit Dansmakers Amsterdam graag ondersteunen in hun ontwikkeling. Door haar voor te dragen voor het containerprogramma hoop ik haar een bijzondere kans te geven om haar werk in deze setting verder te ontwikkelen en leer ik haar beter kennen doordat ik haar begeleid.  Het is tegelijk voor ons beiden een kennismaking om eventueel verder samen te werken in de toekomst.”

 

Credits

Concept en spel: Andrea Zavala, Counselling: Suzy Blok and Maurice Bogaert

 
 

 

ZEECONTAINERPROGRAMMA - TimeMACHINE >>>

Over het IJ Festival viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Dat doen we met een speciale editie van het Zeecontainerprogramma, dat al sinds 2004 aan de basis staat van ons festival. Veel makers stroomden vanuit het Zeecontainerprogramma door naar de rest van ons programma, of naar elders in het theaterveld. Dit jaar kijken we als in een tijdmachine terug en tegelijkertijd vooruit, naar de toekomst.

We vragen gezelschappen of makers die bij ons hun loopbaan startten en doorgroeiden in het programma, om jonge theatertalenten voor te dragen waar zij zich mee verwant voelen, en in wie zij een bijzondere theatrale kracht zien. Binnen een ontwikkeltraject met een artistieke en productionele begeleidingsbedding creëren we zo samen een platform voor de nieuwste generatie theatermakers en kunstenaars, waarbinnen we kennis, ervaring en verschillende visies op (locatie)theater delen.

De nieuwste generatie makers gaat aan de slag met een voorstelling in op of om een zeecontainer van maximaal 15 minuten. Dit doen zij aan de hand van het thema de Staat van de stad. We vragen hen om de balans op te maken van wat de stad nu voor hen betekent, en wat hun plek als bewoner én kunstenaar hierbinnen is, of kan zijn. Ook dagen we hen uit om grenzen op te rekken van de locatie, thema en hun eigen theatertaal.

 

 

Voorstellingen

Vrijdag 14 juli: 17:00 - 23:30

Zaterdag 15 Juli & zondag 16 Juli: 15:00 - 23:30

Maandag 17 Juli - zondag 23 juli: 17:00 - 23:30

overzicht nieuws