open_vizier_web.jpg


Don Bosco Straatvisie & HipSick Unusual Theatre - film en performance

Open Vizier & Puppies for Sale

Don  Bosco Straatvisie presenteert een film en performance over je verhaal vertellen zonder woorden. Open Vizier is een filmproject van Don Bosco Straatvisie waarbij er streetwise jongvolwassenen in beeld zijn gebracht op weg naar zelfstandigheid. En met PUPPIES FOR SALE van theatergroep HipSick wordt de authenticiteit van onze keuzes ter discussie gesteld. 


WANNEER: Do 25/04, 20:00
WAAR: Dansmakers Amsterdam

 


 

OPEN VIZIER

Een filmproject van Don Bosco Straatvisie waarbij we streetwise jongvolwassenen in beeld hebben gebracht op weg naar zelfstandigheid. Weg uit de maatschappelijke opvang, weg van een verleden, op zoek naar de waarde van hun eigen verhaal. Voor vele jongeren, die hun jeugd hebben doorgebracht in het jeugdzorgsysteem, symboliseert de stapel dossiers hun geschiedenis. Maar welk verhaal willen zij zelf vertellen nu de dossiers gesloten zijn en zij volledig zelfstandig zijn. Deze film bevat zeven afzonderlijke verhalen waarin de filmmakers door hun ogen laten zien hoe zij de weg naar zelfstandigheid bewandelen.

 

 

“Mijn ‘verhaal’ was door het zo vaak te vertellen bij alle hulpverleners ook mijn enige identiteit geworden. Ik was mijn verhaal. Dat had zo zijn voordelen, want het was inmiddels door het zo vaak te vertellen, zo onpersoonlijk geworden dat het me niet meer raakte en ik er zelfs mijn voordeel mee kon doen. Nu wil ik mijn verhaal gaan ‘herschrijven’. Zodat het géén stigma of cliché meer is maar onderdeel van mijn leven, in al zijn eenvoud: het was niet altijd mooi, soms ronduit verdrietig, maar er is meer! Maar wat blijft er buiten dat cliché nog van mij over? Uitstromen uit de hulpverlening is eigenlijk ook een beetje afscheid (leren) nemen van je zelfbeeld.”

- Z. (28 jaar)

 

Dit project is tot stand gekomen door de bijdrage van: FONDS21, AMVJ-fonds en de gulle donaties van de crowdfunsingsactie.

Deelnemers zijn ondersteunt door filmmakers: SISTERS NOT TWINS, Jonathan Bleeker en Mels van der Mede

 

 

 

PUPPIES FOR SALE

HipSick creëert ‘unusual theatre’. Door te flirten met performance, dans en theater, opent HipSick deuren naar surreële dimensies. De shows spelen met perceptie; gebruikmakend van hun  eigen visueel prikkelende stijl. Het bewegende lichaam is een fundamentele hoeksteen in het creatieproces en het definitieve werk. In de geest van ‘the unusual’ is HipSick altijd op zoek naar authentieke en onconventionele locaties om op te treden.

 

 

“ We raakten onlangs gefascineerd door gedragsmatige manipulatie na het zien van de documentaire ‘Hot Girls Wanted’ van Jill Bauer en Ronna Gradus op Netflix. Men zegt dat moraliteit aan verandering onderhevig is …”

 

We komen een eindeloze stroom van schijnbare keuzes tegen. Elke dag nemen we beslissingen die ons lijken te maken tot wat we nu zijn. Maar zijn deze beslissingen echt van onszelf? In PUPPIES FOR SALE stellen we de authenticiteit van onze keuzes ter discussie. We zwemmen terug, tegen de stroom in, om te zien of vanzelfsprekendheid wel echt zo vanzelfsprekend is. Met PUPPIES FOR SALE zoekt HipSick haar roots op...the partyscene.

 

Concept: HipSick Unusual Theatre Performers: Nadîja Roza Broekhart, Merel ten Holt, Birgit Weelink Muziek & techniek: Stefan Julizar Decor: Joey Schrauwen Lichtontwerp: Marco Broeders (Co2Ro) & Stefan Julizar Campagnebeeld: Rik Versteeg Coaching: Joey Schrauwen & Sylvia Weening Productie: HipSick Unusual Theatre Bijzondere dank aan: Anka Pajor & Tjarda van Straten Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Stichting Elise Mathilde, Stichting Bevordering van Volkskracht & Time WindowLanguage no problem.

www.hipsick.nl

overzicht nieuws