spacewalk.jpg


Ook in de aanloop naar zijn première moet de verbeelding zijn werk doen

Sinds maandag staan abstracte vormen opgesteld in de Theaterzaal van Dansmakers Amsterdam. Ik mag ze niet fotograferen. Ook in de aanloop naar de premièrere van Spacewalk, de nieuwe voorstelling van Michele Rizzo volgende week donderdag 8 maart tijdens Something Raw, moet de verbeelding van de toeschouwer zijn werk doen. Met 3D animaties, de PR tekst van het festival en fotografie vormen we ons een idee van de voorstelling.

 

 

We hebben geleerd om aan de realiteit te ontsnappen, maar ook ook deze te versterken. De ontwikkeling van technologie en de evolutie van onze verbeelding hebben onze materiële wereld op de proef gesteld. Dit heeft geleid tot nieuwe ideeën en beelden van oneindigheid. Tot voor kort was onze notie van oneidigheid min of meer dit: het heelal als een spiegel die steeds verder naar achteren schuift. Maar onze verbeelding over oneindigheid kan wel eens radicaal veranderen nu de technologie zich zo razendsnel ontwikkelt. En met de uitbreiding van onze verbeelding, wordt ook de ruimte anders ervaren. Deze wordt ingezet als ontvanger van onze eigen weergaven, voorstellingen en beelden. Met virtual reality wordt de ruimte haast tastbaar virtueel. Hoe echt is die ruimte nog? Wellicht is de vraag wat onze perceptie is van de realiteit dwingender dan ooit.

 

Door deze technologieën vervaagt de grens tussen de materiële wereld en virtuele wereld, waardoor er steeds meer mogelijk is. Wat heeft dit tot gevolg voor onze verbeelding? Rizzo zoekt in de vorm van dans naar een antwoord op die vraag, simpelweg door de gevolgen in de dans te tonen.

 

Spacewalk, Michele Rizzo, Premiere Donderdag 8 maart 19:00, tijdens Something Raw festival somethingraw.nl. Locatie de Brakke Grond

Spacewalk is een coproductie van FRASCATI Producties, ICK en Dansmakers Amsterdam

overzicht nieuws