NIEUW PRODUCTIEHUIS VOOR DE DANS IN AMSTERDAM: ICK ARTIST SPACE

Beste vriend(in), collega, maker, dansliefhebber,

 

Dansmakers Amsterdam staat aan de vooravond van een nieuw avontuur. Dit jaar bestaat Dansmakers Amsterdam, voorheen Danswerkplaats Amsterdam, 27 jaar! Dit is een hele mijlpaal. Nu is de tijd gekomen voor een grote en radicale verandering. Vanaf 2021 bundelen we de krachten met ICK Dans Amsterdam. Zo kunnen we vooruitgang blijven boeken en de mogelijkheden voor nieuw talent vergroten.

 

We kijken terug op 27 jaar talentontwikkeling. In al die jaren is er zoveel gebeurd. Het belangrijkste: veel getalenteerde jonge makers kregen de kans om hun choreografische signatuur te ontwikkelen en hun vleugels uit te slaan naar een nationale en internationale arena. Ze kregen de kans om te blijven zoeken en experimenteren in de veiligheid van ons huis, terwijl ze de grenzen van de dans als kunstvorm verleggen.

 

De laatste jaren, nadat we de subsidieverlagingen onder ogen moesten zien, hebben we voortdurend gestreden om het gebouw in stand te houden. Dankzij de steun van jullie, makers en publiek, en dankzij de programma’s die we samen hebben geproduceerd, boekten we daarin succes! De laatste jaren waren een hoogtepunt met veel positieve en warme feedback.

 

Dansmakers als productiehuis zal als dusdanig eindigen. Maar de inhoud zal ook weer verder gaan onder de paraplu van ICK Dans Amsterdam (Emio Greco | Pieter C. Scholten). Suzy Blok wordt hoofd van ICK Artist Space, dat de functie van productiehuis zal vervullen. De lopende projecten, trajecten en expertise van Dansmakers zullen bij ICK Artist Space continuïteit vinden. Door de synchroniciteit en uitwisseling met de andere pilaren van ICK: Company en Academy, verrijken we de mogelijkheden voor talentontwikkeling.

 

 

Het gebouw wordt als huis voor jonge cultuur verder uitgebreid. We werken daarbij nauw samen met theatermaker en talentontwikkelaar Likeminds, die deze plek zal beheren. We co-creëren zo een huis voor interdisciplinair werk en gedurfde cross-overs. Deze multidisciplinaire aanpak ondersteunt de openheid die we voor ogen hebben voor een bruisende plek in Amsterdam Noord: Podium Noord.

 

We blijven jullie allen verwelkomen in deze prachtplek, we blijven makers ondersteunen en jullie voeden met nieuw talent. Dit doen we vanaf 2021 onder de noemer ICK Artist Space.

 

Hartelijk dank voor de mooie jaren. En we kijken er al naar uit dit nieuwe avontuur met jullie te delen. We zien elkaar snel weer!

 

Hartelijke groet,

 

 

Suzy Blok

en een warm afscheid van ons Dansmakers team

Lees hier het persbericht >>>

overzicht nieuws