elisa_zuppini_high_res1_d3s1704.jpg


New Adventures Performance Night 3 & 4 afgelast

Beste danspubliek,Het nieuws was nog niet helemaal ingedaald, toen de regering de maatregel over twee belangrijke theatermaanden doortrok. De verscherpte maatregelen voor de coronacrisis maken het onmogelijk om voor 1 juni nog culturele activiteiten te organiseren voor live publiek.

Voor Dansmakers Amsterdam betekent dit op korte termijn het annuleren van diverse voorstellingen in- en buitenshuis, denk aan het pop-up spring festival 21 maart, New Adventures Performance Night 2 en 3 april én 8 en 9 mei, en de première van Keren Rosenberg.

Ook voor Moving Futures zijn de gevolgen groot. Niet alleen de opening op 20 maart in Rotterdam werd afgelast, ook de zeven daaropvolgende festivals. De komende weken zetten we met Dansmakers onze schouders eronder en kijken we hoe we de makers de komende weken met onze expertise en kanalen kunnen ondersteunen.

 

Studio's voor kunstenaars blijven beschikbaar om te werken. De residenties zullen indachte de nieuwe corona maatregelen zo mogelijk doorgaan.

Van 2 maart tot en met 3 april werken Sherise Strang & Julia Monschau, en Elisa Zuppini in de studio en theater van Dansmakers Amsterdam aan hun onderzoeksproject. Vanaf 9 april starten de nieuwe residenten, Charlie Trier, Paula Chaves & Thais di Marco. We zijn nog in overleg in welke vorm deze residentie plaats vindt. Voor alle residenten geldt dat er wordt gekeken of het mogelijk is de publieke presentatie te verschuiven naar een nieuwe datum.

 

 

Ter info:

Mensen met een ticket voor een publieke activiteit die in Dansmakers Amsterdam wordt gehost van een andere organisator zullen door hen worden gecontacteerd. Houd er rekening mee dat - gezien de uitzonderlijke situatie – deze partijen pas in een later stadium kunnen informeren over de afwikkeling hiervan.

 

We wensen jullie allen veel sterkte, liefde en een goede gezondheid toe in deze onzekere tijden. Zorg goed voor elkaar.

 

Het Dansmakers Team

 

Beeld: Elisa Zuppini 

overzicht nieuws