antonia_fraslab_4.jpg


New Adventures presenteert Antonia Steffens met Sigrid Stigsdatter

Verse ideeën en nieuwe avonturen met een performance van een aanstormende performance kunstenaar en choreograaf in residentie bij Dansmakers Amsterdam. Met werk van de New Adventures residenten Antonia Steffens met Sigrid Stigsdatter. 


WANNEER: WO 10.04 & DO 11.04, 20:30

WAAR: Dansmakers Amsterdam

 


 

Antonia Steffens met Sigrid Stigstatter - SPINNER

Antonia Steffens (DE) en Sigrid Stigsdatter (DK) leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). In hun vorige samenwerking ''The Coordinates'' (2017) ontdekten zij een gedeelde interesse voor het onderzoek naar de zeer autonome dynamiek van een werk in uitvoering en hoe het de mogelijkheid heeft om zichzelf te bouwen en te regisseren. Voor deze creatie zijn zij weer samengekomen om nog een keer naar deze dynamiek te kijken.

 

Spinner

Antonia Steffens en Sigrid Stigsdatter verdiepen zich in thema’s rond Synchroniciteit (C. Jung), telepathie en de diepe connectie die wezens met elkaar aan kunnen gaan . In deze context zijn wezens zowel menselijk als materieel, en gelijkwaardige medespelers. Sigrid en Antonia gaan op zoek naar de lege ruimte en hoe deze in te vullen. Dit doen zij met dans, geluid en met de inrichting van de ruimte zelf. Hiermee creëren zij een taal als poort naar nieuwe betekenislagen.

 


 

New Adventures 2018 - 2019

 

In deze serie worden jaarlijks enkele onderzoeksprojecten geselecteerd voor een residentie. Vier weken lang worden theater en studio door deze makers ingezet als laboratorium voor innovatie in dans en performance kunst. Het resultaat wordt gedeeld met het publiek. Deze editie is een coproductie met ICK Amsterdam.

 

De geselecteerde kunstenaars 18/19 zijn Moreno Perna (ism. ICK), Moa Holgersson & Isadora Tomasi, CHRONOS (ism. ICK), Lois Alexander, Karel Tuytschaever (ism. ICK), Antonia Steffens.

Meer over de makers >>>

 

overzicht nieuws