6new_adventures_web_roze.jpg


New Adventures presents Lois Alexander - Chronos

Verse ideeën en nieuwe avonturen tijdens twee performances van aanstormende performance kunstenaars en choreografen in residentie bij Dansmakers Amsterdam en ICK Amsterdam. Met werk van de New Adventures residenten Lois Alexander en CHRONOS. Ism. ICK. 


WANNEER: ZA 2 FEB, 20:30 - ZO 3 FEB, 15:00

WAAR: Dansmakers Podium

 


CHRONOS - The sea is where you think it is

Ervaar en speel met de potentie van je keuze

We are our choices. Deze woorden van Jean-Paul Sartre weerklinken in The sea is where you think it is, een dansvoorstelling die tot stand komt in het hier en nu. Ieder moment van het leven biedt eindeloos veel mogelijkheden en keuzes om te maken. Wat weerhoudt ons van het kiezen van het onverwachte, het beslissen tot iets nieuws? In The sea is where you think it is neemt CHRONOS het publiek mee in de potentie van hun keuzes en is iedereen vrij ermee te spelen.

 

The sea is where you think it isis een coproductie van Dansmakers Amsterdam en ICK en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

CHRONOS is een jong Amsterdams danscollectief bestaande uit vier onafhankelijke dansers van de opleiding Moderne Theater Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij maken als Chronos fysiek en poëtisch danstheater dat maatschappelijk betrokken en toegankelijk is. Hun werk was te zien in theaters en festivals waaronder Moving Futures in 2015, en dit jaar op Delft Fringe Festival en julidans. www.chronos.dance

 

Concept: Charlotte Mathiessen, Coralie Merle, Vera Goetzee and Sarah Soethoudt Creation and performance: Charlotte Mathiessen, Coralie Merle and Vera Goetzee Music and composition: Yonga Sun Scenography: Geartsje van der Zee Light design: Durante van Kuijk
The sea is where you think it is is a coproduction with Dansmakers Amsterdam and ICK, and is made possible thanks to Amsterdams Fonds voor de Kunst.

CHRONOS Collective is Vera Goetzee (NL, 1993), Charlotte Mathiessen (CH, 1993), Coralie Merle (CH, 1993), Sarah Soethoudt (NL, 1994)

 

 

 

Lois Alexander - Neptune (werktitel)

Een dans-installatie waarin de aard van het water en mensen wordt onthuld

Er zijn drie fasen waarin water zich voordoet -ijs, vloeistof, of gas- water is altijd in transitie. In dit tweede deel van een serie over de elementen van de natuur, richt Lois zich met Neptune op het element water. Met een dans-installatie ondervraagt zij het vermogen van de natuur en de mens om te transmuteren in vorm, uiterlijk, of van natuur. Met beweging en grootschalige objecten zal de performance zich langzaam aan ons openbaren. Neptune is een samenwerking met scenograaf Nina Kay. 

Concept & performance: Lois Alexander Scenography: Nina Kay Music: Sander Baas

 

 

 

 

Lois Alexander (VS, 1991) is afgestudeerd aan de Juilliard School in New York. In 2014  verhuisde zij naar Europa en danste voor verschillende choreografen en regisseurs. De solo Fading Fire (2018) was haar debuut als choreograaf en ging in première tijdens You Better Move #4 (Dansmakers Amsterdam). www.loislalexander.com

 

 

 

New Adventures 2018 - 2019

 

In deze serie worden jaarlijks enkele onderzoeksprojecten geselecteerd voor een residentie. Vier weken lang worden theater en studio door deze makers ingezet als laboratorium voor innovatie in dans en performance kunst. Het resultaat wordt gedeeld met het publiek. Deze editie is een coproductie met ICK Amsterdam.

 

De geselecteerde kunstenaars 18/19 zijn Moreno Perna (ism. ICK), Moa Holgersson & Isadora Tomasi, CHRONOS (ism. ICK), Lois Alexander, Karel Tuytschaever (ism. ICK), Antonia Steffens

Meer over de makers >>>

 

 

overzicht nieuws