Moving Forward traject gaat naar Jija Sohn


De afgelopen maanden hebben wij ons gebogen over een nieuwe selectieprocedure voor het kiezen van de beginnende choreograaf die een bijzonder springplanktraject aangeboden krijgt. Het nieuwe residentie-trajectMoving Forward is een co-productie van Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam, in samenwerking met de landelijke productiehuizen van het Moving Futures Netwerk; Dansateliers, Dansbrabant, Random Collision en Generale Oost. In samenwerking met de Moving Futures partners wordt met Moving Forward één net afgestudeerde, talentvolle  en veelbelovende choreograaf een unieke kans geboden zich gedurende een jaar lang te ontwikkelen en wegwijs te maken in het professionele Nederlandse dansveld. Wij zijn blij aan te kondigen dat deze choreograaf is gevonden en Jija Sohn het Moving Forward traject aangeboden krijgt.

Moving Forward – traject
De deelnemende choreograaf krijgt tijdens het Moving Forward- traject de mogelijkheid om zijn/haar werk en netwerk verder te ontwikkelen met de hulp van vijf Nederlandse danshuizen. Hij/zij maakt een nieuwe voorstelling, ondersteund door de expertise en kennis van de partners. Zij bieden de maker dramaturgische en artistieke begeleiding, publicitair- en productioneel advies, workshops, studio-, presentatie- en montagetijd aan. De uitkomst van dit Moving Forward- traject zal in première gaan bij Dansmakers Podium tijdens het ITs Festival 2016. Het traject biedt een vruchtbare overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld en versterkt zo deze keten, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk.  
Het traject wordt financieel ondersteund door Dansgroep Amsterdam die hiermee een impuls geeft aan de werkgelegenheid voor dansers en choreografen. Het project wordt aangestuurd door Dansmakers Amsterdam in samenwerking met de choreograaf en de partners.
Na het eerste pilot-jaar wordt Moving Forward geëvalueerd en jaarlijks voortgezet. DGA ondersteunt het traject met een coproductiebedrag tot 2019.

Jija Sohn
Jija Sohn (JP/KR) is afgelopen jaar afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, van de opleiding School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling. Hiervoor heeft Sohn Applied Linguistics gestudeerd in de VS, waarna ze besloot het roer om te gooien en zich toe te leggen op performance art. In haar werk probeert zij het moment waarop verschillende realiteiten met geweld samenkomen  te zoeken en begrijpen. Jija is geïnteresseerd in de vraag hoe culturele diversiteit omgezet kan worden in een universele waarde, en gaat in haar werk op zoek naar de kern van de menselijke ervaring.

overzicht nieuws