MOVING FORWARD: nieuw residentie-traject

PERSBERICHT
MOVING FORWARD
Nieuw residentie-traject voor de winnaar van ITs Krisztina de Châtel Award.

Onlangs ontving u van ons een persbericht over het Moving Forward traject dat gekoppeld was aan de ITs Krisztina de Chatel award 2015. Helaas is deze award dit jaar niet uitgereikt. Het Moving Forward traject wordt wel doorgezet door Dansmakers Amsterdam, Dansgroep Amsterdam en de Moving Futures partners, maar de selectie wordt echter losgekoppeld van de award. Wij buigen ons momenteel samen met de partners over een nieuwe selectieprocedure voor het kiezen van de beginnende choreograaf die dit bijzondere springplanktraject krijgt aangeboden. Verder blijft Moving Forward hetzelfde als eerder aangekondigd:

Moving Forward is een nieuw residentie-traject geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam, Dansgroep Amsterdam en ITs Festival. In samenwerking met de Moving Futures partners Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision wordt met Moving Forward één net afgestudeerde, talentvolle choreograaf een unieke kans geboden zich gedurende een jaar lang te ontwikkelen en wegwijs te maken in het professionele Nederlandse dansveld. 

Moving Forward – traject
De deelnemende choreograaf krijgt tijdens het Moving Forward- traject de mogelijkheid om zijn werk en netwerk verder te ontwikkelen met de hulp van vijf Nederlandse danshuizen. Hij/zij maakt een nieuwe voorstelling, ondersteund door de expertise en kennis van de partners. Zij bieden de maker dramaturgische en artistieke begeleiding, publicitair- en productioneel advies, workshops, studio-, presentatie- en montagetijd om zo tot een bijzonder nieuw werk te komen dat in première zal gaan bij Dansmakers aan ’t IJ tijdens ITs Festival 2016. Het traject biedt een vruchtbare overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk.
Het traject wordt financieel ondersteund door Dansgroep Amsterdam die hiermee een impuls geeft aan de werkgelegenheid voor dansers en choreografen. Het project wordt aangestuurd door Dansmakers Amsterdam in samenwerking met de choreograaf en de partners.
Na het eerste pilot-jaar wordt Moving Forward geëvalueerd en voortgezet tot 2018.

overzicht nieuws