10moving_forward_portretten.jpg


Moving Forward 2019 - Selected Choreographers

Lucas Devroe - It's Simple, I am Complex

Wij leven in een wereld vol complexe paradoxen, geleid door mensen die gewoon menselijk zijn
 

        
 

In It's Simple, I am Complex, analyseert Lucas de kern van onze identiteit: gender. Hij bestudeert de sociale constructie die we eromheen hebben gebouwd, terwijl hij de normen probeert te ontleden. Wat vormt ons als individu? Is onze behoefte om geaccepteerd te worden sterker dan onze behoefte om onszelf te accepteren? Wij zijn terecht gekomen in een wereld vol complexe paradoxen, die we zelf hebben opgebouwd. 

Concept & choreografie Lucas Devroe Performers & co-creators Astrid Klein Haneveld & Jochem Eerdekens Muziek compositie Huy Le Coaching Pia Meuthen Artistieke partner & dramaturg Izah Hankammer Scenografische input Tanja Becher

Lucas Devroe (BE, 1996) studeerde in 2019 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In It's Simple, I am Complex analyseert Lucas de kern van onze identiteit: gender. In dit duet gaat hij op zoek naar de authentieke zelf, terwijl hij de menselijke essentie probeert te herontdekken. 
 


 

 

 

Stina Fors - A Poetical Circumstance

Het gaat er niet om zich vast te klampen aan een identiteit of een idee, het gaat om het tegendeel: om het loslaten en vallen
 

        
 

We zijn vaak blind en verstoppen ons achter ons grote zelf, maar dat maakt het niet minder echt, alleen moeilijker om over te praten. De voorstelling is daar een oefening in. Het vergt grote inzet, het is doorzetten en aandringen om taal te vinden voor het reciteren van een gedicht. Het gaat er niet om zich vast te klampen aan een identiteit of een idee, het gaat om het tegendeel: om het loslaten en vallen. Omdat het hier is, in de vernietiging van het zelf , waar het hart van de poëzie zich bevindt.

Choreography & Performance Stina Fors

Stina Fors (1989, SE – SNDO 2019) heeft haar liefde voor de stem, het sonische en het luide gevonden. Haar muzikale inspanningen zijn gericht op de absolute eenheid van muziek, poëzie en travestie. Ze vraagt zich af wat een 'klinkend lichaam' zou kunnen zijn. Een machine; een performatief concert met een drumstel, en verdere samenwerkingen zoals de bands SEKT, Hämndkropp en Minnie Ryder & Johnny Horn.

 


 

 

 

Mami Kang - Transmission

De materiële en denkbeeldige wereld verenigd in één krachtig ritueel
 

        
 

Transmission verenigt de materiële en denkbeeldige wereld in één krachtig ritueel. In deze solo wordt het lichaam ingezet als een kinetisch en technologisch instrument. Door het creëren van vloeiende, onnatuurlijke en dubbelzinnige tragische dromen, experimenteert het hoofdpersoon met nieuwe ideeën over het lichaam. Dans wordt gepresenteerd als een alternatief geloof voor de huidige, oververzadigde wereld. Mami verwerkt meerdere materialen waaronder cornrow braids naar Afrikaanse traditie. Ze benadert deze vlechttechniek vanuit haar fascinatie voor het vakmanschap, de stijl en de materialiteit.

Concept, Choreography, Performance Mami Kang  Music Mix Yon Eta  Costume Design Mami Kang, Dazzled Designs Latex, Maikel latex kleding Cornrow braids The Natural Nation  Light Design Martin Kaffarnik  Advice Nikola Knežević, Noha Ramadan, Bruno Listopad

Mami Kang (JP/KR, 1986) is choreografe en danser en studeerde in 2019 af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) in Amsterdam. Haar werk kan gezien worden als een experiment van dans rond haar materialiteit, technologie en emotionele gevoeligheid. Terwijl ze de grenzen aftast tussen wat virtueel of lichamelijk is, subjectief en objectief, verkent ze de mogelijkheden van  beeld, beweging en geluid.

  

overzicht nieuws