img30200_190.png


Merkel - Nineties Productions & Orkater

Een imaginair portret van de machtigste vrouw ter wereld.


WANNEER: 12.04, 13.04, 14.04, 7.05, 8.05, 9.05, 10.05, 11.05, 12.05

WAAR: Dansmakers Amsterdam

 


Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland en stilzwijgend de leider van Europa, stopt. Het is het einde van een tijdperk. Nineties kruipt in de huid van de underdog uit de DDR die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld.

Dit voorjaar brengt Nineties Productions in coproductie met Orkater een muzikaal portret van deze ogenschijnlijk egoloze vrouw en het gespleten Europa dat zij achterlaat.

 

Nineties maakt muziektheatervoorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Iconen, bekende stromingen, subculturen en tijdsgeesten worden onder de loep genomen, en geplaatst naast de tijd waarin we nu leven. Voor elke voorstelling wordt samengewerkt met andere acteurs, muzikanten, performers en vormgevers. Dit zorgt iedere keer voor een bonte verzameling van makers die als gelegenheidscollectief samenkomt.

Eerdere voorstellingen zijn Billy the Kid: a post-truth concert in court (2018), Noir (2017), Untitled, 2017(winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs), We Are Here (2016), Naar Bukowski (2015) en Nineties: Live Your Life like a Rave Machine (2013).

 

Merkel is een productie van Nineties Productions en Orkater en opgenomen in de programmering van Theater Bellevue op locatie.

 

Credits

Van en met Floor Houwink ten Cate, Anne Maike Mertens, Yannick Noomen, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs, Sannah Aukes, Niels Broos 
scenografie Julian Maiwald 
kostuumontwerp Rebekka Wörmann 
techniek HP Hulscher, Robert van Delft

Een coproductie van Nineties Productions, Orkater i.s.m de Coproducers.

 

overzicht nieuws