elisa_c_web.jpg


Makers in quarantaine in beeld: Elisa Zuppini

Sherise Strang, Julia Monschau en Elisa Zuppini waren afgelopen weken aan het werk in de studio's van Dansmakers Amsterdam en ICK. De publieke presentatie van deze lichting New Adventures is met de aangescherpte maatregelen rond covid-19 uitgesteld, maar we kregen wel een kijkje achter de schermen. In dit interview zijn de makers in quarantaine zelf aan het woord en geven ons een inkijkje in het proces van hun choreografisch onderzoek. Deel twee: Elisa Zuppini.


Deel 2 :Elisa Zuppini over synthetic disjunctions (zie onder)

Zie ook: Deel 1: Sherise Strang & Julia Monschau - #29828993
 


Elisa Zuppini

synthetic disjunctions

Wat bewegen we als we bewegen, en door wat worden we bewogen? Elisa Zuppini ontwikkelde het bewegingssysteem De.sy.re dat in zijn naam verwijst naar het woord 'verlangen'. In haar benadering werkt het lichaam als een gedecentraliseerde intelligentie; de danser  wordt gedreven door het vermogen van het lichaam om te voelen, en door de eindeloze en complexe ervaring van de ruimte. Tijdens deze residentie verkent Elisa het kruispunt van choreografie en DJ'ing, waarbij ze de praktijk van DJ'ing vertaalt in nieuwe choreografische strategieën.

 

You have developed your own movement system under the name De.sy.re. What drove you to develop De.sy.re.?

How would you describe this movement system?

What role has 'desire' played in your research at Dansmakers over the past 4 weeks?

When you teach De.sy.re., what four tips would you give the dancer?

What were sources of inspiration during this research period?

You wanted to translate your DJ'ing practice into 'new choreographic strategies'. What are your first findings?

How did the situation of the virus affect your period of research and creation?Performer and choreographer Elisa Zuppini (IT/NL) recently graduated from the School for New Dance Development in 2018. Through her research practice De.sy.re. she creates both site-specific work and pieces for a theatrical setting. In 2016 she was awarded as a young talent by Open FLR (Florence) and in 2018 she participated in DanceWeb Life Long Burning (2018, Vienna).  Elisa is supported by ICK Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

Supported by

overzicht nieuws