Jija Sohn naar het internationale Artdanthé dans Festival

 

 
 
Voor de negentiende keer organiseert van 25 februari tot 1 April 2017het Théatre de Vanves het  Artdanthé festival en dit jaar is Jija Sohn een van de dansmakers die Nederland en het Moving Forward Netwerk in het bijzonder in de kijker zet.
 
 
Het internationale festival voor hedendaagse en moderne dans maakt jaarlijks een selectie uit alle voorstellingen die jonge en ervaren choreografen wereldwijd produceerden met kunstenaars uit Brazilië, Iran, Marokko, Italië, Portugal, Griekenland, Japan, Israël, België, Nederland... . Niet alleen laten zij de hoogtepunten zien, maar ook is hun selectie een illustratie van de diversiteit van de hedendaagse dans wereld. Deze is niet alleen maar rijk en divers, ook is deze een echo van de complexiteit van de hedendaagse wereld en van de ingrijpende veranderingen en uitdagingen waar de mens (en maker) mee te maken krijgt.
 
Dit jaar staat Nederland in het spotlicht met wie het festival Ardanthé reeds tien jaar culturele banden smeedt. En in het bijzonder noemt het festival behalve haar samenwerking met Dansbrabant, ook het Nederlandse Moving Forward netwerk, waarbij vijf dansproductiehuizen waaronder Dansmakers Amsterdam het werk van net afgestudeerde makers onder de aandacht brengen. In 2016 werd Jija Sohn geselecteerd om het Moving Forward traject af te leggen. Met de nodige financiële. zakelijke, artistieke en promotionele steun, realiseerde zij nieuw werk: Geisha's Miracle (Theaterkrant ***). Jija Sohn presenteert deze voorstelling tijdens het festival op dinsdag 7 maart. Daarnaast is er werk te zien van onder meer Evangelos Biskas (deelnemer Moving Forward Young Dance Makers  Award 2017) en er is wer te (her)ontdekken stukken van kunstenaars zoals Ann van den Broek en Jan Martens. 
 
Behalve dans komt ook theater, muziek, beeldende kunst en performance aan bod in het festival. Dit jaar gaf de kunstenaar François Olislaeger de visuele identiteit aan het festival.

 

Praktische info:

Bekijk hier de festival trailer >>>
Festival Artdanthe, 25/02 - 1/04 2017 inThéatre de Vanves >>>
7 maart 2017 19:30 Jija Sohn met Geisha's Miracle

overzicht nieuws