3liggend2_web.jpg


Dansmakers Amsterdam Welcomes: Double Bill

GlitterGods/Stigma - Jesús de Vega/ICK

HYPER REAL BROMANCE - Nicolás Rosés Ponce, Vincent Riebeek

 

Zaterdag 30 juni 2018, 20:30

Zondag 1 juli 2018, 15:00

In coproductie met ICK

 

 

Tickets

Za 30 juni 20:30 - Zo 1 juli 2018 15:00

Online: € 13,-  / € 10,50 (Korting - CJP/studenten/stadspas/huisvuilpas)

€ 2,- toeslag aan de deur

 

 

 

PROGRAM

GlitterGods/Stigma - Jesús de vega?ICK

 

In 72 landen is homoseksualiteit nog altijd wettelijk verboden. In sommige landen staat hierop zelfs de doodstraf.

 

GlitterGods/Stigma is een ode aan de achtergestelde en gediscrimineerde mensen uit de LGBTQI+ gemeenschap, alsmede een hommage aan de mensen die hebben gevochten voor de vrijheid waarvan we nu – in sommige landen – kunnen genieten.

 

Choreograaf Jesús de Vega gebruikt de ballroom culture als metafoor voor acceptatie, het gevoel van gemeenschap en ‘erbij horen’. Het stuk focust zich op de frictie tussen vrijheid en onderdrukking en verwijst hierbij naar gebeurtenissen in de geschiedenis van de LGBTQI+ gemeenschap: Stonewall, Pride, de aanslag op de nachtclub Pulse, de homo-concentratiekampen in Chechnya et cetera.

De lichamen van de dansers bewegen tussen verschillende ideeën en zijn geplaatst in een catwalksetting. De Vega creëert fysieke, ruimtelijke en mentale begrenzingen; het is aan de dansers om zich een weg hierdoorheen te banen, zodat zij kunnen schitteren als Glittergods.

 

In dit leven, deze dans van tegenstellingen, kunnen we zelf beslissen wie en wat we willen zijn. Het is aan ons om te accepteren of af te wijzen, om te haten of om lief te hebben. 

 
 
Credits
Choreografie: Jesús de Vega
Dansers: Revé Terborg & Pascal Sangl
Lichtontwerp: Varja Klosse
Dramaturgie: Eline Tan
Productie: ICK Amsterdam/Jesús de Vega
Met speciale dank aan Renée Copraij voor haar rol als steun, toeverlaat en inspiratie en aan Jesse Vanhoeck voor al haar hulp tijdens het (maak)proces.

Jesus de Vega is een Supported Artist bij ICK Amsterdam.

 

´Mijn intentie was om iets adembenemends te creëren uit iets afschuwelijks. Met het woord 'Glittergods' verwijs ik naar iedereen die zichtbaar en moedig vecht of heeft gevochten voor onze rechten. Door die mensen geniet ik namelijk van de vrijheden die ik nu heb.’

Lees het volledige interview met Jesús voor Winq

 

 

 

HYPER REAL BROMANCE - Nicolás Rosés Ponce, Vincent Riebeek

Pas de deux. Traditioneel slechts uitgevoerd door een man en een vrouw en een vorm waarin machtsrelaties naar boven komen. In Hyper Real Bromance wordt de pas de deux breder geïnterpreteerd. Ze flirten met de grenzen van wat mogelijk is in het theater, als ook de grenzen van een maatschappij gebaseerd op tegengestelden en uitersten. De performance heeft de potentie om een hyper reële ervaring te worden en nodigt uit ons op onconventionele wijze te engageren in deze zoektocht naar oprechtheid.

 

credits

Created by Nicolás Rosés Ponce, Vincent Riebeek and Fernando Belfiore

Performed by Nicolás Rosés Ponceand Fernando Belfiore

With the Advise of Renée Copraij

Powered by Amsterdam Fonds Voor De Kunst

 

 

 

 Over Dansmakers Amsterdam Welcomes

 

Met het het programma Dansmakers Amsterdam Welcomes vestigt Dansmakers Amsterdam de aandacht op nieuw choreografisch talent. Tijdens een avondvullend programma presenteren een of meerdere makers werk bij Dansmakers Podium dat zich laat lezen als urgent & open en dat gezien moet worden. Dansmakers Amsterdam ondersteunt hun ontwikkeling en biedt hen een podium.

overzicht nieuws