10moving_futures_promo4.jpg


Dansfestival Moving Futures strijkt van 2 tot 5 februari neer in Amsterdam

Dansfestival
Een kijk achter de schermen van de nieuwste generatie dansmakers

achter de wereld van selfies, advertenties en videoclips komt de kwetsbare mens om de hoek kijken   

Van 2 t/m 5 februari presenteert Moving Futures Amsterdam vier avondvullende programma’s waarbij de kansen in de dansdiscipline 3.0 worden verkend en verdiept. Moving Futures is een reizend dansfestival waarbij de nieuwste generatie makers van vijf dansproductiehuizen in de schijnwerper staat. In acht steden van Nederland krijgt de bezoeker een blik achter de schermen van de hedendaagse dans. De Amsterdamse editie vindt plaats in theater Bellevue, Dansmakers Podium en op onverwachte plaatsen in de stad. 

 

In deze editie wordt het werk van de nieuwste generatie dansmakers uitgelicht en in het bijzonder ook het denken en het maken zelf. Daarom omvat in elke stad één programma meerdere presentaties: multiple bills van voorstellingen, gesprekken en film waarbij de dans en de wereld van de makers naar de bezoeker toe komt. Moving Futures Amsterdam legt zowel de diversiteit bloot als de overeenkomsten tussen deze nieuwe makers. In vier uiterst diverse festival avonden zoomen we in op dat wat de makers bezig houdt. Oeroude thema's als identiteit, tijd, relaties en authenticiteit worden onder de loep anno nu gelegd. In het bijzonder valt op hoe multi- en intercultureel de makers zijn. Zij houden stand in een gemediatiseerde wereld en vragen zich af 'wie ben ik?'. What if the world is a stage? Niets is nog eenduidig. Juist door meerder voorstellingen op een avond te presenteren en aan te vullen met een contextprogramma (lezing, workshops, interactieve programma's en installaties van wetenschappers, kunstenaars, dans- en filmmakers), wordt het mogelijk de voorstelling in een breder perspectief te plaatsen.  

 

Moving Futures is tegelijk een laagdrempelig festival waar bezoeker en maker elkaar op een ontspannen manier ontmoeten en waar ruimte wordt gemaakt voor wederzijdse feedback. Met Pass the Glass wordt het gesprek tussen bezoeker en maker in ruil voor een glas wijn op gang gebracht. Het interactief contextprogramma Edit this Post van Domein voor Kunstkritiek zet het publiek uit de verschillende steden als verslaggever in. En exclusief voor Amsterdam wordt elke voorstelling van Instant Body Feedback voorzien door de live performances van hiphop danseres Junadry Leocaria.

 

Het festival komt ook naar de mensen toe: op onverwachte plaatsen in de stad word je verrast door Flash Mobs: wervelende dansen door studenten van het AHK als voorproefje op het festival.

Ga voor de programmering van Moving Futures in 8 steden en ticket verkoop naar www.movingfutures.nl.

 

 

Supported byVSB Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Janivo, Aerowaves, BNG, Prins Bernhard Cultuurfonds, Eureopen Dancehouse Network, Fonds 21, Fonds podiumkunsten, Dioraphte, Young Artfund Amsterdam, BNG Cultuurfonds, Domein Voor Kunstkritiek, Cinedans.

 

Moving Futures 2017

Moving Futures Amsterdam is onderdeel van het reizend dansfestival Moving Futures 2017 
 

Voor de derde keer reist het Moving Futures festival langs verschillende theaters in Nederland. Het festival toont aanstormend choreografietalent uit de stal van de vijf Nederlandse danshuizen Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost.

Meer over Moving Futures 2017 >>>

overzicht nieuws