breakdance-262x176.jpg


Dans Inn Noord

Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van de basisschool maken tijdens workshops kennis met verschillende dansstijlen. De kinderen zijn in leeftijdscategorieën ingedeeld: groep 3 t/m 5 en 6 t/m 8.

 

De workshops worden gegeven door dansaanbieders uit stadsdeel Noord.

 

Waar en wanneer

 

Dansmakers

Adres: Gedempt Hamerkanaal 203, 1021 KP, Amsterdam 

Datum: zaterdag 15 juni 2019

Tijd: 10.00-12.45 uur (inloop 09.30 uur)

 

Kleding

 

Het dragen van danskleding of gymkleding is verplicht.

 

Kosten

 

Het Dans Inn evenement is gratis.

 

Vragen?

 

Evelien Timmermans, etimmermans@teamsportservice.nl of Maaike Smid, m.smid@amsterdam.nl.

 

Inschrijven

 

Er zijn twee formulieren: voor de groepen 3 t/m 5 en 6 t/m 8. Let op dat u de juiste invult.

 

Inschrijfformulier groep 3 t/m 5

 

Inschrijfformulier groep 6 t/m 8

 

De workshops

 

De deelnemers kunnen kiezen uit de volgende workshops:

 

Dancing Days

 

Afro dance

Tijdens afro urban dance komen traditionele bewegingen uit de Afrikaanse dans en hedendaagse Afrikaanse urban dansstijlen bij elkaar.
Er wordt gedanst op popmuziek van hedendaagse Afrikaanse artiesten (Afropop). Een unieke dansstijl waarin soepel, laag en aards wordt bewogen met veel aandacht voor isolaties van rug en bekken.

 

Klassiek ballet

Academische techniek staat aan de basis van veel dansstijlen. Ook in de moderne dans zijn de basiselementen van het klassieke ballet aanwezig. De klassieke ballettechniek is een uitstekende basis voor iedere danser en maakt het lichaam sterker en leniger.

 

Modern dance

Modern dance is een dansvorm waarbij het lichaam gebruikt wordt als communicatiemiddel. Met modern dance kunnen emoties en gevoelens overgebracht worden aan het publiek met bewegingen.

 

Dancematic

 

Dancehall

Dancehall is een dansstijl die oorspronkelijk voortkomt uit het Jamaicaanse muziek genre, maar door de jaren heen is de muziek en dus ook de dansstijl veranderd. Er wordt nu veel gedanst op reggae ton muziek. Er zitten veel snelle dansbewegingen in die in Afrika vaak gebruikt worden.

 

Streetdance

Streetdance stamt af van hip hop, maar door de muziekkeuze wordt het streetdance. Liedjes zoals die van jonas Blue, rise vallen meer onder streetdance. Er worden heel veel passen gedanst die samen een hele dans vormen.

 

Sing and Dance

Deze les bestaat uit een korte zangles en dansles. De deelnemers leren een lied zingen en leren ook hoe ze er op kunnen dansen.

 

Studio Homebase

 

Hiphop

Hiphop lessen bij Studio Homebase zijn een feestje op zich. We leren de kids luisteren naar muziek op een andere manier en daarbij horen ook de bewegingen die wij ze aanleren.

 

Jamhall

Jamhall is een les waar merendeels muziek uit Jamaica wordt gebruikt, en in Jamaica wordt de dansstijl dancehall gedanst. In deze lessen zitten echter veel invloeden van hiphop en daarom noemen wij deze lessen geen dancehall, maar Jamhall omdat wij er een eigen fusion van hebben gemaakt.

 

Afro

Afro wordt gegeven door Valery en zij laat zich beïnvloeden door Afrikaanse beats en muziek. Ook deze lessen zijn vol met positieve energie waar wij om bekend staan.

 

Solid Ground Movement

 

Hiphop & Breakdance

Solid Ground Movement is naast een hiphopdansschool ook een talentontwikkelingsplek voor jongeren die zichzelf in dans willen uiten. We leren meer dan slechts een dansje, we dagen onze kids uit om hun grenzen te verleggen, in team verband werken, mooie moves te ontwikkelen en sterker te worden op het podium. Solid Ground Movement is geboren uit passie en biedt daarom een breed aanbod op het vlak van hiphop en breakdance binnen een theatrale setting!

 

Each one Teach one!

overzicht nieuws