wiedef-kisoomjo-carolienvandenberg-20-ben-van-duin_web.jpg


Carolien van den Berg - Wie de fxxx is oom Jo

Intieme documentaire theatervoorstelling

17 & 18 november bij Dansmakers Podium

Theaterkrant ★★★★‘ Met grote charme, humor en intensiteit beschrijft Carolien van den Berg de lotgevallen van haar Joodse familie, met alle tragiek die ermee is verbonden’

 

Extra voorstellingen in ter gelegenheid van de Herdenking Razzia op Hollandia- Kattenburg  75 jaar geleden.

Op 11 november 1942 vond de grootste razzia van Amsterdam plaats bij Confectiefabriek Hollandia -Kattenburg in Amsterdam Noord. Hierbij werden alle joodse werknemers en hun familieleden opgepakt. In totaal 826 mensen. Slechts 8 van hen keerden terug uit de kampen.

Bob van Berg werd ook opgepakt tijdens deze razzia, maar ontsnapt door uit de rijdende trein naar Westerbork te springen.

 

 

Wie de f *** is oom Jo?

 

In ‘Wie de f*** is oom Jo?’ neemt Carolien van den Berg het publiek mee in haar zoektocht naar het fascinerende overlevingsverhaal van haar vader Bob van den Berg nadat hij is opgepakt bij de razzia op Hollandia - Kattenburg. Als een detective legt ze de geschiedenis van haar joodse familie bloot en deelt met hen haar verbijstering over de ontluisterende waarheid.

Tegelijkertijd is ‘Wie de f*** is oom Jo?’ het verhaal van een dappere 17-jarige Amsterdamse jongen die met de dood op de hielen het leven ontdekt. Een leven als in een spannend jongensboek.

Net als iedere opgroeiende jongen heeft hij zin in het leven: uitgaan, voetballen en natuurlijk meiden versieren. De lichte toon maakt de voorstelling toegankelijk voor een breed publiek.

 

Balancerend tussen humor en ernst ontdekt Carolien het verhaal dat haar vader haar nooit kon vertellen. De vragen die ze zichzelf stelt over de gebeurtenissen van toen en nu, worden vragen die iedereen aangaan.

 

 

credits

Script en spel Carolien van den Berg; regie Matin van Veldhuizen; dramaturgie Manon Wittebol; videodecor Morgana Machado Marques; lichtontwerp Gé Wegman; beeld Studio Matusiak & Eddy Wenting; Productie Stichting Klaartje Dormits - van den Berg I Theater om niet te vergeten

Educatie: Lesbrief Research naar mijn Roots; meer info www.wieisoomjo.nl

 

 

info & tickets (enkel online)

Vrij 17 november 15.00 uur 

Za 18 november 20.00 uur

 

Prijs

let op: kaartverkoop enkel online te koop!

Standaard € 16,00

Cjp, stadspas, studenten € 13,00

 

De voorstellingen op 17 en 18 november worden mede mogelijk gemaakt door:

Stadsdeel Noord, Amsterdams 4 en 5 mei comité, Dansmakers Amsterdam

Met dank aan:  AFK, VSBfonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandtstichting, Van Berch Van Heemstede Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds en vele Crowdfunders.

 

Op 10 november om 16.00 uur herdenkt Amsterdam de razzia op Confectiefabriek Hollandia-Kattenburg. Programma van de herdenking http://herdenking-hollandiakattenburg.nl/hollandia-kattenburg/

 

Agenda & Tickets >>>

overzicht nieuws