3ish_2_24u_noord_fotocredit_studio_breed.jpg


24H Noord / workshop dans, theater & film

Dansmakers Amsterdam is onderdeel van 24H Noord met een dag vol gratis dans-, theater- en filmworkshops, presentaties en films. Kinderen en volwassenen, ervaren dansers en beginners, iedereen is welkom! Een programma in samenwerking met , ISH, DAT!school en Cinedans, 28 oktober, 11:00 – 17:30.

 

24 U NOORD bij Dansmakers Podium

In het pand van Dansmakers Podium aan het Gedempt Hamerkanaal, kun je tussen 11:00 en 16:30 gratis deelnemen aan een van de dans-, theater- en filmworkshops, georganiseerd door de bewoners van Podium Dansmakers: Dansmakers Amsterdam, ISH, DAT!school en Cinedans.

Meld je aan voor het FB event >>>
 

Meld je aan voor een van de workshops via info@dansmakers.nl

 

 

Ochtend:

Families zijn van harte welkom. Kinderen vanaf  8  jaar kunnen deelnemen aan een kindertheaterworkshop. En ook voor de ouders is er een speciale theaterworkshop, ingericht door DAT!school. 

Middag:

De hele middag kun je deelnemen aan een van de dansworkshops door Dansmakers Amsterdam, toegankelijk voor iedereen vanaf 20 jaar. Of volg een filmworkshop van de DAT!school voor kinderen vanaf 10 jaar en hun ouders.

15:30: Presentatie en filmprogramm 15.30

Om 15:30 is er een presentatie in de Theaterzaal en een filmprogramma van Cinedans ism. ISH met prachtige dansfilms, met onder meer ‘Hyperscape’, een ‘fight choreography’ van trickers, breakers en freerunners van urban dansgezelschap ISH en ‘Off Ground’. Een ontroerende film, op de grens tussen werkelijkheid en verbeelding, gemaakt door Boudewijn Koole en Jakop Ahlbom.    


Dansmakers Amsterdam is een productiehuis met een eigen podium vol experiment. Het huis ondersteunt nieuw choreografisch talent in de hedendaagse dans. Tijdens 24H Noord geeft choreografe Marie Goeminne een gratis dansworkshop over ‘geraaktheid’. 

De DAT!school is een theater & filmschool waar jongeren van 7 t/m 21 jaar leren acteren, dansen, zingen & filmen. Tijdens 24UNoord geven we in de ochtend twee theaterworkshops voor kinderen en volwassenen. In de middag is er een filmworkshop vanaf 10 jaar en ouder.

ISHis alles maar niet wat je denkt. Een collectief van eigenwijze individuen dat gelooft dat grenzen niet bestaan en de wereld eigenlijk een speeltuin is. Een wonderlijke plek vol verhalen, karakters en inspiratie. ISH verbindt mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. 

Cinedans Dance on Screen is hét dansfilmfestival in Nederland dat jaarlijks plaats vindt in EYE Amsterdam. Speciaal voor 24h Noord heeft Cinedans een programma samengesteld met prachtige dansfilms.

 

                PROGRAMMA 24 U NOORD bij Dansmakers Podium                                                      

                                                                                 

11:00 – 12:30 Diverse locaties
Theaterworkshop DAT school (8+) / locatie: Studio Hilde                                         
Theaterworkshop DATschool (ouders) / locatie: Theaterzaal

12:30 – 13:00 Theaterzaal
Presentatie Theaterworkshops

13:00 – 14:30 Studio Hilde
Filmworkshop DATschool (8+  & ouders)         

14:00 – 15:30 Diverse locaties
workshop Dansmakers Amsterdam (met choreografe Marie Goeminne) / locatie: Studio Cube

15:30 – 17:30  Theaterzaal
Presentatie workshops & Filmprogramma (met oa. SHAI & Hyperscape)                                                                         

 

 

Workshop Marie Goeminne
 

“Bewegen vanuit ‘geraaktheid’ is het thema dat ik gedurende deze workshop wil onderzoeken.
Daarvoor gebruiken we aanraking als vertrekpunt. Aanraken of aangeraakt worden heeft een beweging of een reactie als gevolg. Aanraken kan zowel fysiek als emotioneel ervaren worden. We onderzoeken (in beweging) de verschillende ervaringen die ‘aanraken’ teweeg kan brengen.”

De workshop bestaat uit een combinatie van massages, bewustzijn/gewaarwordingsoefeningen en bewegingsonderzoek. Hierin verbindt Marie haar danskennis met de kennis uit de biodynamische massage therapie. Een lichaamsgerichte therapie-opleiding die ze binnenkort afsluit.

 

Praktisch 

Studio Cube

14.00-15.30

gratis / volwassene/aanmelden via info@dansmakers.nl

 

 

Voor meer info over het hele 24H noord programma, kijk op iamsterdam.nl/24H

overzicht nieuws