3moving_forward_portretten.jpg


Dit zijn de genomineerden voor het Moving Forward Traject '18/'19

 

Moving Forward genomineerden '18/'19

 

Het Moving Forward traject biedt één net afgestudeerde, talentvolle choreograaf de unieke kans zich gedurende een jaar te ontwikkelen. Het traject vormt een overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk en onder begeleiding een eigen, nieuwe voorstelling maakt. Zij kunnen daarbij rekenen op artistiek & zakelijk advies en facilitaire ondersteuning en studiotijd van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en De Nieuwe Oost. Een initiatief van Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam. 

 

De geselecteerden voor de Makers Intensive 2018 zijn Antonia Steffens, School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO - AHK, Amsterdam), Andreas Hannes, SNDO - AHK Amsterdam en Piet Van Dycke, Fontys, Tilburg. Op 9 november 2018 presenteren zij hun werk aan jury en publiek. Eind 2018 wordt bekend gemaakt wie van hen het Moving Forward traject 2018/19 zal gaan volgen.

 

 

Antonia Steffens

 

Antonia Steffens (1992, DE) is afgestudeerd aan de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling) in Amsterdam. Haar werk gaat in dialoog  met de beoefening van het onzichtbare, de verbeelding, metafysica en dromen. Ze heeft een achtergrond in martial arts (gevechtskunst) en haar artistieke praktijk omvat schilderen, schrijven en make up. In 2016 ontving ze de danceWEB Scholarship  met Tino Sehgal als mentor.

 

Metamotion for 270degrees

Een jong dansend vrouwenlichaam op het toneel houdt ook de verwijzing in zich naar de vele verhalen en denkbeelden rond vrouwelijkheid in de Westerse kunstgeschiedenis. Antonia Steffens  is zich bewust van het mechanisme dat zij hiermee in werking zet. Met het Bijbelse verhaal van Salome in het achterhoofd, creëert ze verschillende mise-en scenes waarbij performer, tijd en objecten met elkaar interfereren. Als de performer steeds van rol wisselt, lijkt het alsof ze hiermee de mythe saboteert en ontbindt. 

 

 

 

Andreas Hannes

 

Andreas Hannes (1987, GR) studeerde percussie (klassieke muziek) aan de Universiteit van Macedonië in Thessaloniki, Griekenland. In 2018 behaalde hij zijn diploma voor choreografie aan de SNDO- School voor Nieuwe Dansontwikkeling. In zijn werk speelt hij met de relaties tussen afstanden en met de fysieke en metafysische ruimtes tussen lichamen, geschiedenis, tradities en disciplines.     

 

The City

Twee performers creëren routes en schetsen geometrische vormen in een verbeeld raster van een stad. Zij maken onafgebroken huppelpatronen, een vreugdige en hoopvolle activiteit door tijd en ruimte. THE CITY is een eerste theater presentatie van een onderzoek naar de vaardigheid van het doorlopend huppelen. 

 

 

 

Piet Van Dycke 

 

Piet Van Dycke (1996, BE) studeerde als choreograaf af in 2018 aan de Fontys hogeschool voor de kunsten, hier won hij tevens in 2018 de Jacques de Leeuw prijs, de uitvoerende categorie. In 2016 richtte hij samen met Jonas & Nele Vermeulen collectief dOFt op. Collectief dOFt won in december 2017 de Leuvense Cultuurprijs voor beloftevol talent.

 

Dummies

Een 'dummy' is iemand die weinig tot vrijwel niks afweet van een bepaald onderwerp. Ze volgen het perfecte stappenplan om met elkaar te communiceren. Wat gebeurt er als alles geheel volgens de regels verloopt? Spreken we dan nog van communicatie? Dummies toont een ontmoeting van twee individuen die vasthouden aan hun regels. Het drietal heeft gelijke kansen om de realiteit te bergrijpen of ermee te ‘clashen’. Gaan we allemaal door het leven als een dummy?

 

 

Tijdens de Moving Forward Performance Night tonen Antonia Steffens en Andreas Hannes hun afstudeervoorstelling.

 


WANNEER: 9 november, 20:00

WAAR: Dansmakers Podium

 

 

  

overzicht nieuws