keren_-_not_on_this_earth-89_alwin_poiana.jpg


Punk your Spirit - Keren Rosenberg

Met de kortfilm Punk Your Spirit verbeeldt Keren Rosenberg met haar artistieke team ons verlangen terug te keren naar ons primitieve zelf, de hunkering naar een diepgaander contact met het lichaam, de wens om op te gaan in de omgeving. 


WANNEER: 25 & 26 Nov

WAAR: Dansmakers Amsterdam

 


Punk Your Spirit vis het tweede hoofdstuk van een performatieve novelle die zij in het seizoen 2020/21 ontwikkelt. De hoofdstukken die het geheel Going Primal vormen kunnen als afzonderlijke autonome werken bestaan of in verschillende volgorden elkaar als een verhaal aanvullen. 

 

“Deze methode van creëren geeft mij eindeloos veel mogelijkheden in de wijze om verhalen te vertellen en bewegings-en vormonderzoek te doen. Door de delen elk afzonderlijk te scheppen ontstaat er veel tussenruimte. Een groot deel van de montage-processen besteed ik met mijn team aan de overgangen. Zo een proces is vergelijkbaar met het dagelijks leven, waarin de tijd en onze handelingen als vanzelfsprekend in elkaar op gaan zonder de betekenis daarvan te ontdekken. Door op deze overgangen scherp te stellen kan er steeds een ander aspect van worden belicht en ontstaan er nieuwe openingen in de betekenis en het vertelperspectief."

 

Op 25 en 26 november 2020 geeft ze ons een inkijk in dit work-in-progress met een presentatie van de film en eerder ontwikkelde hoofdstukken.

 

 

CREDITS

Concept & Choreography: Keren Rosenberg Performance: Nik Rajšek & Keren Rosenberg Music & Performance: Richard  van Kruysdijk, Fallus Dei Light design: Ate Jan van Kampen Artistic Advice & Dramaturgy: Jesús de Vega Producer: Florain Verheijen Coaching: Suzy Blok Production: Dansmakers Amsterdam Photography: Alwin Poiana Made with Support of Fonds Podium Kunsten, Prins Bernard Cultuurfonds, Dansmakers Amsterdam.

 


Trailer Not on this Earth - The Void of Longing uit Going Primal.  

 

In her work Keren Rosenberg (1978, IL) searches for new physical and socio-political points of departure of the body and its surroundings: between man as a social animal and as a primitive being. She collaborates with artists from different disciplines, resulting in multidisciplinary performances. Keren Rosenberg is artist in residence at Dansmakers Amsterdam supported by the Nieuwe Makersregeling of the Performing Arts Fund.

 

 

 


Dansmakers Amsterdam is member of European Dancehouse Network. It is a network of trust and collaboration between 45 European dancehouses from 25 countries in Europe sharing a common vision regarding the development of dance art across borders.
More about >>>

 

overzicht nieuws