img_9560.jpg

You Better Move meets Funk.IRC

You Better Move! is een eendaags dansfestival waarbij Dansmakers Podium het terrein is van de dansmaker met een bonte verzameling nieuw, radicaal en kwalitatief werk. Dit terugkerende festival is een uitnodiging aan het dansveld om samen te komen, in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen. Elke editie wordt samengesteld door een choreograaf uit Amsterdam.

image credits: Choreography Junadry Leocaria (c) Youandi Albertzoon

 

YOU BETTER MOVE #2 

Dit keer is dat Yordana Rodriguez van Illusionary Rockaz Company (IRC). Tijdens een afwisselende en spectaculaire avond, met performances, een film, een jam en een opzwepende DJ en MC, brengt zij doorgewinterde dansers maar ook mensen die minder bekend zijn met hiphop samen.

Dompel je onder in een avond vol hiphop, waacking en vogueing met performances van vier veelbelovende choreografen: Niki van Callandt, Junadry Leocaria, Sarada Sarita en Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht.

Yordana nodigt je niet alleen uit om te kijken naar de top van de urban dans, maar ook –vrijblijvend- om zelf te bewegen. Tijdens deze avond presenteren wij Funk.IRC (Funk in Raw Cyphers), een Jamconcept van IRC. De visie van Funk.IRC is de geest van de cypher levend te houden - een plek bedoeld voor het opbouwen van een community, waarbij het gaat om creativiteit, individualiteit, vrijheid, competitie, gelijkheid, en het uitwisselen van kennis. Met Lucas Benjamin behind the decks en Rajiv behind the mic worden dansers en publiek meegenomen in een opzwepende jam.

Tijdens You Better Move wordt één winnende danser gekozen. Deze danser zal in de top 8 staan voor de volgende Funk.IRC (2vs2, all style battle met een partner naar keuze) die plaatsvindt op 25 november in Stadsschouwburg Utrecht – dus, YOU BETTER MOVE!

 

19:30 PROGRAMMA 

met Jam (DJ Lucas Benjamin), werk van Creepashu, Sarada Sarita, Shailesh (movie), Junadry Leocaria, Niki van Callandt. Host: Rajiv Bhagwanbali

 

creepashu - AREA 51

Jeffrey Jackson ‘Creepashu’ Loewenicht (Nieuwegein, 1997) is een hiphopdanser, woordkunstenaar en choreograaf.  Loewenicht werkt het liefst interdisciplinair en houdt ervan zichzelf uit te dagen en zijn fysieke grenzen op te zoeken.

Tijdens You Better Move #2 deelt Creepashu een korte, buitenaardse performance, die wellicht wel de grenzen van het menselijke overschrijdt.

 

Choreografie en dans Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht 

 

sarada sarita – Q4 ‘squaring the circles’

Sarada Sarita is een choreografe die graag statements maakt met haar expressieve werk, waarin ze staat voor menselijkheid en gelijkheid en geen blad voor de mond neemt.  De komende twee jaar zal zij zich ontwikkelen onder de hoede van ISH.

Met Q4, Squaring the circles baseert Sarada zich op de Quaternity-theorie van Carl Jung, geometrische vormen als de vierkant en de cirkel en New Way Vogue, om te reflecteren op de structuren en patronen die onze levens vormen. 

 

Choreografie en concept Sarada Sarita

Dans Carlotta Ippolito, Aran Asafo, Lara Matthey, Tamara Robledo Oud, Venla Keskinen en Sarada Sarita Keilman

Kostuums Rani Art

In samenwerking met ISH Dance Collective

 

Shai

Onze wortels liggen in de geschiedenis en vormen tegelijkertijd het fundament voor de toekomst. Hiphop danser en choreograaf Shailesh Bahoran - die zich voor zijn werk vaak laat inspireren door zijn Hindoestaanse afkomst - gaat samen met de experimentele filmmaker Shueti in Shai op zoek naar de impact van vroegere en toekomstige levens op zijn persoonlijkheid van nu.

 

Mogelijk gemaakt door ISH, Korzo en Fonds Podiumkunsten

Met dank aan Rik Ronner en Steven Tips

 

JUNADRY LEOCARIA – AWOR AKI

Opvallende verschijning Junadry Leocaria (1985, Willemstad) is een sterke urban danseres, gespecialiseerd in waacking. In haar eigen choreografieën zoekt zij manieren om uiteenlopende stijlen op een organische manier samen te brengen.

In Awor Aki verdiept zij zich in zelfacceptatie, de liefde voor jezelf en de wil om te groeien als persoon. 

 

Choreografie Junadry Leocaria

Dans Elsa Mulder, Merci Liesem, Tamara Robledo Oud, Wendy de Vries, Junadry Leocaria

Mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Don’t Hit Mama, 3Package Deal (Amsterdans Fonds voor de Kunst & Bureau Broedplaatsen)

 
 

NIKI VAN CALLANDT – oR IS IT ME

NIki van Callandt is een danseres, choreografe en mede-oprichtster van de beweging Ahead of the Curve, die zich inzet voor dansers die te maken hebben met lichaamsdiscriminatie 'Sizeism'. Met haar choreografieën wil zij bewustzijn creëren bij haar publiek en buigt ze zich over thema’s en communities die van doen hebben met vooroordelen.

Met haar trio Or is it me plaatst zij drie sterke persoonlijkheden samen op één podium en onderzoekt zij of we ook buiten onze hokjesgeest kunnen denken.

 

Choreografie Niki van Callandt

Dans Carlotta Ippolito, ‘Shiva Vineyard’, Ellen Houck

Tekst en spoken word Jodie Pinkney

Muziek Philip Glass, ‘Mishima’

 

 

 

WANNEER

Zaterdag 30 september, 19:30 bij Dansmakers Podium

 

 

 

TICKETS

Online € 10,- / € 8,50 (CJP, Students, Huisvuilpas, Stadspas, Dansmakerspas)

Koop je kaartje >>>

*Koop je kaartje op voorhand. Aan de deur zijn de kaartjes € 2,- duurder. 

 

 

 

YOU BETTER MOVE DANSFESTIVAL

Terwijl The Internet of Things onder zijn eigen succes dreigt te bezwijken en wij hysterisch op zoek gaan naar The New Next Thing, is het de kunstenaar die met zijn werk onze verbeelding overtreft. Geen goddelijke inspiratie, maar hard werk, gedrevenheid en een onvermoeibare interesse, in de wereld en in de ander, is de kiem van zijn werk. Met het terugkerend You Better Move!  dansfestival is Dansmakers Amsterdam het podium voor aanstormende makers waar zij hun werk kunnen tonen, hun proces kunnen delen, workshops geven of nemen en ideeën pitchen. Elke editie wordt samengesteld door een Amsterdamse choreograaf en is een gelegenheid voor de Amsterdamse dans scene om samen te komen en bijeen te blijven.

 

 

*Yordana Rodriguez

Yordana Rodriguezis uitvoerend danseres, coach, docent en ze leidt Funk.IRC. Zij is één van de beste female poppers uit Nederland en heeft al vele popping battles gewonnen. Anderen inspireren door uit te wisselen staat bij haar werk centraal, en ook bij haar jam concept Funk.IRC. Yordana is in het najaar te zien zijn in de voorstelling Dwang van ISH Dance Collective.

 

Funk.IRC staat voor Funk in Raw Cyphers. Tijdens de Jam worden belangrijke elementen van de hiphopcultuur uitgelicht: het vormen van Cyphers en de onderlinge uitwisseling van kennis en techiek. Men vormt een gemeenschap waar creativiteit, individualiteit, vrijheid, competitie en kennis van belang zijn.

tickets & agenda