1mf-facebookevents-notes_on_synchrony.jpg

Notes on Synchrony

Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen

In een boeddhistische debat verkennen twee of meer monniken inconsistenties in hun redenering terwijl ze gestileerde bewegingssequenties uitvoeren. Onderdeel van Moving Futures Dansfestival 2019. Meer info via www.movingfutures.nl


WANNEER: Do 23/05, 16:30

WAAR: Dansmakers Amsterdam

 


 

Ben je op zoek naar verbinding, wil je (je) grenzen onderzoeken en oprekken en kom je graag in beweging? Beleef van 22 t/m 25 mei het Moving Futures Festival in Amsterdam met dagelijks een interactief programma vol dansvoorstellingen, muziek, film en verdiepende gesprekken.

 

Meer over Notes on Synchrony

In een boeddhistische debat verkennen twee of meer monniken inconsistenties in hun redenering terwijl ze gestileerde bewegingssequenties uitvoeren. Neurowetenschappen hebben aangetoond dat de hersengolven van de monniken synchroniseren tijdens het debat, waardoor er letterlijk een mentale connectie ontstaat. Notes on Synchrony is een experiment waarin hedendaagse dansers en neurowetenschappers samen de betekenis van deze verbinding onderzoeken. In dit levende laboratorium van hersen- en bewegingsonderzoek is het publiek getuige van de botsing tussen twee zeer verschillende disciplines die hetzelfde fenomeen verkennen.

 


Dance | Ido Batash, Matan Zamir
Science | Marieke van Vugt, Debarati Banerjee, Lionel Newman
Director | Kirsten Krans
Dramaturg & Spoken Word | Ferdinand Lewis
Composer | Yoni Collier

Notes on Synchrony is een samenwerking tussen Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen.

 

 

MOVING FUTURES DANSFESTIVAL 2019

Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer langs verschillende steden in Nederland. In een even verfrissend als veelzijdig programma trekt een eigenzinnige generatie startende en verder gevorderde dans- en performance kunstenaars aan je voorbij. Zij schitteren net zo hard op de pont, in de bioscoop en midden in de winkelstraat (geen dansdrempels!) als op het podium. Met voorstellingen, open studio’s, workshops, essays, borrelpraat en -bingo zet Moving Futures je overal met je neus bovenop. 
 
 
 
 
 
 

TOUR

 

7-9 feb

Arnhem

Stadstheater & Theater a/d Rijn

15-16 feb

Maastricht

AINSI

20-22 feb

Rotterdam

Schouwburg

11-13 mrt

Utrecht

Theater Kikker

16-17 mrt

Groningen

Grand Theatre

5 - 6 april

Breda

Podium Bloos

2-3 mei

Den Haag

Korzo

9-11 mei

Tilburg

NWE Vorst

16-18 mei

Nijmegen

LUX

22-25 mei

Amsterdam

Theater Bellevue & Dansmakers podium

20 juni

Zwolle

Zwolse Theaters

 

 

 

 

 

tickets & agenda