choreopop1_web.jpg

New Adventures presents Jesús de Vega & Chai Blaq

Vier weken lang worden studio en theater ingezet als Dansmakers laboratorium. Vier choreografen krijgen twee keer per jaar de kans om een idee te verkennen en uit te diepen en dat werk te delen met het publiek. De geselecteerde kunstenaars 17/18 zijn Riccardo Guratti, Sigrid Stigsdatter Mathiassen / Andrea Zavala Folache & Keren Rosenberg / Charlie Prince en Jesús de Vega. Vanaf april is Jésus de Vega New Adventures resident in studio de Vlught (in samenwerking met ICK) met een publieke presentatie op vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei om 20:30.  Deze editie van New Adventures is een co-productie van Dansmakers Amsterdam en ICK Amsterdam.

 

 

Choreopop - Jesús de Vega / Chai Blaq

CHOREOPOP is een gechoreografeerd muziekalbum, een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips. Waar lichaam en stem onafscheidelijk worden.

 

 

Muzikant Chai Blaq en choreograaf Jesús de Vega werken samen in dit multidisciplinaire project met als doel twee disciplines en hun creatieve processen samen te voegen.

Beiden vinden inspiratie in dingen die gebroken lijken zoals bijvoorbeeld de maatschappij, relaties, het klimaat en lichamen. CHOREOPOP is een viering van de helende kracht, een manier om sociale of emotionele breuken te herstellen.

 

Chai Blaq is a musician with a profound love for Asian aesthetics, mysterious folklore and pop-culture, she is searching for a place to root her arts, through fluidly shifting between drumming, singing, producing and escaping contemporary impressionism of her own emotions.

 

Het werk van Jesús de Vega (SP) is geïnspireerd door sociaal-politieke kwesties die hij ontleedt en combineert met zijn artistieke gevoeligheid, een vleugje entertainment en referenties uit de pop-cultuur. Deze cocktail werkt als een catharsis, is mysterieus en poëtisch, en presenteert een emotioneel landschap van de tijd waarin we leven. 

 

 

Bezoek de Research Page >>>

Meer info over de makers en het onderzoek Choreopop

 

 

 

TICKETS

New Adventures

Dansmakers Amsterdam en ICKAmsterdam presenteren

Choreopop - Jesús de Vega / Chai Blaq

Slot presentatie van de residentie periode

Vrijdag 11.05.2018, 20:30

Zaterdag 12.05.2018, 20:30

 

TICKETS Online € 8,- / € 5,50

Toeslag aan de deur: € 2,-

 

 

New Adventures 2017 - 2018

 

Vier weken lang worden studio en theater ingenomen door aanstormende performance kunstenaars en choreografen die met verse ideeën een nieuw avontuur aangaan. In die periode is Dansmakers Amsterdam een laboratorium voor innovatie in dans en performance kunst.

 

Jaarlijks worden na een Open all vier choreografen met hun onderzoeksvoorstel uitgenodigd voor een residentieperiode bij Dansmakers Amsterdam. Zij keren terug naar de kern van hun artistieke praktijk. Ideeën worden verder verkend en uitgediept en er wordt ruimte gecreëerd voor experiment en reflectie. De periode wordt afgesloten met een korte publieke performance waarbij zij verbinding zoeken met het publiek en context bieden aan het werk. 

 

De geselecteerde kunstenaars 17/18 zijn Riccardo Guratti, Sigrid Stigsdatter Mathiassen / Andrea Zavala Folache & Keren Rosenberg / Charlie Prince en Jesús de Vega

 

 

 

 

 

 

tickets & agenda