new_adventures_web1.jpg

New Adventures presents Guratti -Stigsdatter & Zavala

Vier weken lang worden studio en theater ingezet als Dansmakers laboratorium. Vier choreografen krijgen twee keer per jaar de kans om een idee te verkennen en uit te diepen en dat werk te delen met het publiek. De geselecteerde kunstenaars 17/18 zijn Riccardo Guratti, Sigrid Stigsdatter Mathiassen / Andrea Zavala Folache & Keren Rosenberg / Charlie Prince. Van 11 november tot 9 december werken Riccardo Guratti, Sigrid Stigsdatter Mathiassen / Andrea Zavala Folache in huis met een publieke presentatie op zaterdag 9 en zondag 10 december om 20:30.  

 

Riccardo Guratti - Intuition 1  >>>

 

Riccardo laat zich voor zijn onderzoek inspireren door de Renaissance, een tijd waar alchemie een wetenschap is, gebaseerd op intuïtie en verbeelding. Riccardo bestudeert de Renaissance dans en filosofie doorheen de lens van de alchemist. Het lichaam, dat onderhevig is aan innerlijke en externe krachten, onderhoudt constant een dynamisch evenwicht in de ruimte. Als je lichaam bent, dan omvat dat lichaam een rijke traditie aan tekens en symbolen. Zo is het lichaam steeds in actie/reactie, dominant en gedomineerde, wetenschappelijk en esoterisch ineen. 

 

Riccardo Guratti (IT, 1985) studeerde improvisatie, hedendaagse dans en fysiek theater in Italië en gradueerde onder meer in 2015 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Zijn werken kenmerken zich door een sterke emotionele, fysieke en visuele impact. 

 

AGENDA & TICKETS

 

Sigrid Stigsdatter Mathiassen & Andrea Zavala Folache - Playlist Love Matches >>>

Zoals een punk concert begint, zo brengen Sigrid en Andrea zonder verder uitstel een ‘right away moment’ op het podium; de daadkracht als concept. Beide aanstormende performance kunstenaars zijn geselecteerd voor het New Adventures residentie programma 17/18. Doorheen twee residentie-periodes werken ze samen aan onderzoek, dat ze omschrijven als 'Iets over energie en er geen moer om geven’. In December presenteren ze het eerste deel. Licht, lichamen en muziek opereren daarin autonoom. Zij vragen zich af: 'is deze act anti-kapitalistisch?'

 

Andrea Zavala Folache (1987, SP) is choreograaf en beeldend kunstenaar. Ze studeerde recent af aan de SNDO (School voor nieuwe dansontwikkeling – AHK. Haar choreografische werk ontstaat in de kloof waarin deze disciplines elkaar kruisen en het lichaam zich kan manifesteren als een artistiek en kritisch apparaat.

 

Sigrid Stigsdatter Mathiassen (1990, DM) is choreograaf, performer en vocalist. Ze voltooide haar studie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling – AHK). Sigrid gebruikt woorden en beweging als hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen.

 

 

 

TICKETS

New Adventures presenteert

Riccardo Guratti - Sigrid Stigsdatter Mathiassen & Andrea Zavala Folache

Slot presentatie van de residentie periode

Zaterdag 9.12, 20:30

Zondag 10.12, 20:30

TICKETS Online € 8,- / € 5,50

Toeslag aan de deur: € 2,-

 

 

 

New Adventures 2017 - 2018

 

Vier weken lang worden studio en theater ingenomen door aanstormende performance kunstenaars en choreografen die met verse ideeën een nieuw avontuur aangaan. In die periode is Dansmakers Amsterdam een laboratorium voor innovatie in dans en performance kunst.

 

Jaarlijks worden na een Open all vier choreografen met hun onderzoeksvoorstel uitgenodigd voor een residentieperiode bij Dansmakers Amsterdam. Zij keren terug naar de kern van hun artistieke praktijk. Ideeën worden verder verkend en uitgediept en er wordt ruimte gecreëerd voor experiment en reflectie. De periode wordt afgesloten met een korte publieke performance waarbij zij verbinding zoeken met het publiek en context bieden aan het werk. 

 

De geselecteerde kunstenaars 17/18 zijn Riccardo Guratti, Sigrid Stigsdatter Mathiassen / Andrea Zavala Folache & Keren Rosenberg / Charlie Prince

 

Met dank aan Prins Bernhard Cultuurfonds

 

 

Wordt verwacht:

New Adventures: Mathiassen & Folache / Rosenberg & Prince

Vanaf 2 januari 2018 werken Sigrid Stigsdatter Mathiassen / Andrea Zavala Folache & Keren Rosenberg / Charlie Prince vier weken bij Dansmakers met een presentatie op za 3 februari om 20:30 & zondag 4 februari om 15:00.

 

 

 

AGENDA & TICKETS

tickets & agenda