3new_adventures_web_geel.jpg

New Adventures presents Moreno Perna - Tomasi & Holgerson

Verse ideeën en nieuwe avonturen tijdens een double bill van aanstormende performance kunstenaars en choreografen in residentie bij Dansmakers Amsterdam en ICK Amsterdam. Met werk van de New Adventures residenten Moreno Perna, Moa Holgersson & Isadora Tomasi. Ism. ICK.


WANNEER: ZA 8 DEC*, 20:30 - ZO 9 DEC, 15:00

WAAR: Dansmakers Podium

 

*8.12: Part of We Are Public


 

Moreno Perna - Aura

Hoe het universum van ons aura te begrijpen: een sensorische reis

 

 

In Puglia, het land van zijn grootmoeder, is magie nog levend. Moreno gaat terug naar een spirituele perceptie van het heelal, voorbij het rationele. Hij deelt zijn persoonlijke verhaal met gevoeligheid, en verkent de wereld door zijn lichaam. In Aura wordt het lichaam gezien als een voertuig van het aura, en de beweging als de taal van de geest. Hij doet onderzoek naar zijn eigen inzicht van het aura, en prikkelt de nieuwsgierigheid van het publiek over het eigen aura.

 

Moreno Perna (1989, IT) is performer en choreograaf, afgestudeerd in Moderne Theater Dans. Hij begon als performer voor Troubleyn/Jan Fabre in 2014 en werkt als nachtclubperformer onder de naam Vortex X. Met zijn performance XYX over genderidentiteit ging hij op toernee tijdens het Moving Futures Dans Festival.

 

Choreography: Moreno Perna Music: Moreno Perna with Elisa Batti & CYB Dramaturgy: Edith Cassiers Shamanic mentor: Anna Poch Movement mentor: Kenzo Kusuda Production: Dansmakers Amsterdam Thanks to ICK Amsterdam and Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond for the support A special thanks to Jesse Vanhoeck, Suzy Blok, Lucia di Pietro, Charlotte Lemstra and Suzan Tunca for the mentorship Thanks to everyone who join my research on AURA / Movement Practice: Donika Davids, Jesus De Vega, Sophia Dinkel (ICK), Veronika Kolomaznikova, Nataly Milena Orozco Mercado, Evgenia Rubanova, Pedro Matias

 

 


 

Isadora Tomasi & Moa Holgersson - YOU TELL ME

 “a woman’s war is unoccupied history, nature doesn't seek to destroy if it doesn't make sense” (FKA twigs)

 

 

Het werk van vrouwelijke kunstenaars en denkers en de kennis erover bereikt ons  vaak slechts  fragmentarisch. Censuur kan de oorzaak zijn, of sociale onrechtvaardigheid. Maar het kan ook het gevolg zijn van het patriarchaat; het lijkt erop dat verhalen en geschiedenis slechts door mannen worden verteld. Maar kan een gefragmenteerd verhaal nog steeds een geheel vormen? Isadora en Moa benaderen het werk doorheen verschillende soorten verhalen. Ze experimenteren met visuals, stem, trillingen en lawaai en creëren simultaan geluid en beweging. Alsof het lichaam bij de suggestie van geluid de beweging 'grijpt', en vice een versa.

 

Moa Holgersson (SE, 1983) en Isadora Tomasi (IT, 1987) delen hun werkwijze en de interesse in het creèren van geluid en beweging.

 

Moa studeert momenteel aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze heeft vanuit Stockholm een achtergrond in de Aerial disciplines en paaldansen, maar evolueerde naar een danspraktijk. 

Isadora bezocht de MimeSchool in Amsterdam na een educatie in dans, muziek en tekst theater. Ze componeert en voert haar eigen muziek uit en integreert in haar werk elementen van een concert.

 

Concept and performers: Moa Holgersson & Isadora Tomasi Sound: Isadora Tomasi & Moa Holgersson Lights: M & I in collaboration with Martijn & Karina Advisors: Angelo Custodio, Keren Rosenberg & Suzy Blok Thank’s to: Team Dansmakers (Suzy, Evelien, Ruth, Els, Rory) Jija Sohn, Moreno Perna, Tiana Hemlock-Yensen, Nell Schwan, Francesca Lazzeri, Nadja Voorham, Carlotta Ippolito

 

 


 

New Adventures 2018 - 2019

 

In deze serie worden jaarlijks enkele onderzoeksprojecten geselecteerd voor een residentie. Vier weken lang worden theater en studio door deze makers ingezet als laboratorium voor innovatie in dans en performance kunst. Het resultaat wordt gedeeld met het publiek. Deze editie is een coproductie met ICK Amsterdam.

 

De geselecteerde kunstenaars 18/19 zijn Moreno Perna (ism. ICK), Moa Holgersson & Isadora Tomasi, Chronos, Lois Alexander, Karel Tuytschaever (ism. ICK), Antonia Steffens

 

tickets & agenda