new_adventures_courtney_milou_fb_event_zw.jpg

New Adventures presents Courtney May Robertson - Milou van Duijnhoven

Een publieke try-out waarbij New Adventures residenten hun werk monteren en presenteren in de theaterzaal. De avond wordt afgesloten met een informele feedback sessie. Met Milou van Duijnhoven en Courtney May Robertson. 


WANNEER: 17 om 20:30 & 18 DEC om 19:00* (*We Are Public)

WAAR: Dansmakers Amsterdam
 


        

 

SUB

We gebruiken de computer als tool terwijl deze in werkelijkheid onze leermeester is. SUB is een live onderzoeks performance waarin wordt onderzocht hoe we kunnen gedijen op de technologie die ons denken uitschakelt. Courtney werkt hierin samen met geluidscomponist en softwareprogrammeur Tharim Cornelisse, en met een computer. De voorstelling is onderhevig aan automatisch gegenereerde processen, algoritmen en autonome digitale systemen en ontwikkelt zich real time.Door de besluitvorming uit te besteden aan machines proberen zij de artistieke controle te laten varen.

 

Courtney May Robertson (UK, 1992) Courtney May Robertson (UK, 1992) is danser, docente en choreografe. Door haar werk, zet zij het veelzijdige en performatieve lichaam voorop. Haar interesse gaat uit naar het samenbrengen van technologie, choreografie en geluid en hoe dit de creativiteit aanwakkert. Haar rol in Rule of Three van Jan Martens werd veelbesproken. LeTemps (CH) noemde haar de heldin van het La Bâtie-Festival in Genève.

 

Tharim Cornelisse (NL, 1995) studeerde beeldende kunsten en is muziekproducer en performer. Zijn interesse gaat uit naar de mogelijkheden van technologie en performance en hoe deze kunnen versmelten.  Hij onderzoekt verschillende sampletechnieken, analoge tape machines en Max/MSP. Hij trad meermaals op als  muzikant en performer in diverse theatervoorstellingen (Breakin’Walls, Frascati 2015), Uitmarkt (2015) en Fringe Festival 2018.)

 

 

Slice Baby Slice

Met Slice Baby Slice brengt Milou een hedendaagse interpretatie van een eeuwenoude mannelijke Japanse zwaardvechtkunst, Katori Shinto Ryu. Deze martial art bestaat uit een reeks bewegingen met een Japans  zwaard (katana) die in drie fases  uiterst gedisciplineerd worden uitgevoerd. Milou brengt de choreografische kracht naar het toneel en onderstreept de ambiguïteit en tegenstrijdigheid in de symboliek van de zwaardvechtkunst. Die verwijst naar de macht over leven en dood, maar ook naar het kinderlijke zwaardspel en videogames.

Na de Toneelacademie Maastricht volgde Milou van Duijnhoven (NL,  1992) de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. Inmiddels stond ze met haar solo Phoenix en trio Pope en met Monumental Metamorphosis op diverse festivals in Nederland en China. Milou acteerde  voor MAAS theater en dans en Toneelgroep Oostpool. Milou is onderdeel van La Isla Bonita Performance Collective.

 

 

 

 

PART OF

 

Supported by

 

tickets & agenda