Moving Forward -Young Dance Makers Award 2017

Zaterdag 11 november, 20:00

NOMINEES: Ellis van Veldhuizen, Andrea Zavala Folache & Sigrid Stigsdatter Mathiassen

TICKETS Online € 13,00 / € 10,50

 

  

Met Moving Forward - Young Dance Makers Award 2017 presenteert Dansmakers Amsterdam op zaterdag 11 november drie opvallende en veelbelovende choreografietalenten. De genomineerden zijn Ellis van Veldhuizen, Andrea Zavala Folache & Sigrid Stigsdatter Mathiassen.

 

Tijdens de feestelijke avond hernemen zij hun afstudeervoorstelling en presenteren die aan jury en publiek. Vooraf aan de Moving Forward avond gaan de genomineerden twee weken in residentie bij Dansmakers Amsterdam. Onder leiding van een dramaturg verdiepen en verfijnen zij hun werkwijzen en creatief proces. Op zaterdag 11 november wordt de winnaar van de Moving Forward - Young Dance Makers Award 2017 en de publieksprijs bekend gemaakt.

 

 

PERFORMANCES

Andrea Zavala Folache - Some

Andrea Zavala Folache(1987, SP) is choreograaf en beeldend kunstenaar. Ze studeerde af aan de SNDO (School voor nieuwe dansontwikkeling – AHK) met Some. Haar choreografische werk ontstaat in de kloof waarin deze disciplines elkaar kruisen en het lichaam zich kan manifesteren als een artistiek en kritisch apparaat. In Some figureert een enkel vrouwelijk lichaam als een figuur in een schilderij. Ze verkent manieren van presentie op het podium: het bekeken worden en het activeren van haar stem. (Choreography & Performance)

 

 

Sigrid Stigsdatter Mathiassen - Remembrane

Sigrid Stigsdatter Mathiassen(1990, DM) is choreograaf, performer en vocalist. Ze voltooide haar studie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling – AHK) met Remembrane. In deze solo vindt een subject onverwacht een manier om zich te uiten in woede, eenzaamheid en zelfvernietiging. Zij onderzoekt wat het betekent om één entiteit te zijn in de veelheid die ze belichaamt. Ze schakelt tussen strijd en sereniteit, verscheurd zijn en kracht vinden. Sigrid gebruikt woorden en beweging als hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. (Choreography & Performance)

 

 

Ellis van Veldhuizen - Beyond

Ellis van Veldhuizen (1996, NL) realiseerde haar afstudeerwerk Beyond aan de FHK dans (Fontys Hogeschool voor de Kunst). De solo Beyond laat een bevroren moment zien, waarbij een continue transformatie gaande is. Ze verwijst naar de mythe van Medusa. De kracht van het audiovisuele werk van Ellis schuilt in de eenvoud die ruimte laat aan symbolen en archetypes. Ze daagt het publiek uit om zich met al hun zintuigen aan haar mystieke wereld over te leveren.

 

Choreography: Ellis van Veldhuizen Performance: Anna Heuer Hansen Composer: Remy Alexander 

 

 

jury EN RESIDENTIE

De jury bestaat uit Suzy Blok (algemeen directeur Dansmakers Amsterdam), Marijn Lems (dramaturg, auteur & programmeur Huis Utrecht), Selm Wenselaers (programmeur Frascati), Heleen Volman (artistiek leider DansBrabant) en Kristin de Groot (artistiek directeur Dansateliers)Vooraf aan de Moving Forward avond gaan de genomineerden twee weken in residentie bij Dansmakers Amsterdam waarvan tien dagen onder leiding van choreografe Liat Waysbort.

 

 

WANNEER

Za 11 nov 20:00 Dansmakers Podium, Amsterdam Noord

Supported by Amsterdam Fonds voor de Kunst, Dansgroep Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds voor de Podiumkunsten, ITS festival Moving Forward Partners DansBrabant, Dansateliers, Random Collision, Generale Oost, Dansmakers Amsterdam


 

 

TICKETS

TICKETS Online € 13,00 / € 10,50*

*Korting student, CJP, stadspas, huisvuilpas
Kaartje aan de deur: €2,- extra

 

 

Over Moving Forward

Moving Forward is geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam, met steun van Dansgroep Amsterdam en in samenwerking met de Moving Futures partners. De winnaar van de Young Dance makers Award wint een residentietraject en ontwikkelteen nieuwe voorstelling. Meer info >>>

tickets & agenda