1circus_treurdier_ellen_liggend_klein_fotograaf_hans_boddeke.jpg

CIRCUS TREURDIER. Het Verhaal van Erica Speen (een remake)

Circus Treurdier is terug met een spiksplinternieuwe, maar oerconservatieve voorstelling.

In “Het Verhaal van Erica Speen (een remake)” proberen de jong belegen muziektheatermakers met hun tijd mee te gaan. Ze zetten hun meest vooruitstrevende beentje voor, maar blijken toch behoorlijk vastgeroest.


WANNEER: 4-8 Dec & 11-15 Dec

WAAR: Dansmakers Amsterdam (kaartverkoop via Theater Bellevue)
 


Het oude kinderboek “Het Verhaal van Erica Speen" wordt (opnieuw) op de planken gebracht. Over het opstandige pubermeisje Erica Speen dat samen met haar oerconservatieve ouders in een oerconservatieve gemeenschap woont. De rebelse Erica vindt dat het anders moet en wil de oude wereld omver werpen. Ze breekt muren af en verlegt de horizon. Maar was dit wel zo'n goed idee?

 

Bereid u voor op een zeer truttige avond, vol nostalgische songs, Oud-Hollandsche dijenkletsers en ingesleten rolpatronen. Zoals u van Circus Treurdier gewend bent, is er ook een barretje waar u uw vertrouwde borreltje kunt halen met een oud nootje.

 

 

Special guest: auteur JJ Daalder, die Het Verhaal van Erica Speen nieuw leven inblies door het over te schrijven en opnieuw uit te geven.

 

Circus Treurdier is een Amsterdams muziektheatercollectief, dat landelijke bekendheid verwierf met de zwart-komische VPRO televisieserie TreurTeeVee.  In hun absurdistische voorstellingen geven zij hun eigenzinnige kijk op de werkelijkheid met een flinke dosis ironie en altijd een zweem van melancholie.

 


 

www.circustreurdier.nl

 

Tekst/spel/muziek: Jan-Paul Buijs, Ellen Parren & Peter van Rooijen

Regie: Suze Milius Vormgeving: Janne Sterke Zakelijke leiding: Bureau tamtam / Tamara Keasberry Communicatie: Bureau tamtam / Lonneke van Eden

Image © Hans Boddeke

tickets & agenda