web_be_mobile.jpg

Be Mobile - Create Together!

Dansmakers Amsterdam en RAST slaan hun handen ineen voor een gezamenlijke presentatie van Turkse makers in residentie. Aanleiding is Be Mobile! Create Together, artistieke uitwisseling tussen Turkije en Europa. Met choreografe Canan Yücel Pekiçten (DMA) en theatermaker Diren Demir (RAST)


WANNEER: 20 Okt, 16:00 (inloop 15:00)
WAAR: Podium Mozaiek, € 6,50 
 

(kaartverkoop via Podium Mozaiek of reserveren via ruth@dansmakers.nl)


 

De Turkse kunstenaar Diren Demir (1997) verwijst naar zichzelf als ‘backpacker artist’. Atheïsme en het ritueel zijn terugkerende thema’s in zijn werk. Met zijn interactieve kunstinstallatie Confessions nodigt hij je uit een bekentenis te doen. Voor elke zonde die door de deelnemers wordt beleden, biecht de kunstenaar één van zijn eigen zonden op. Inloop vanaf 15:00.

 

Choreografe en danser Canan Yücel Pekiçten(1985) zoekt in How to Enjoy Ceylon Tea andere manieren om van het historisch koloniale product Ceylon Thee te genieten. Ze laat zich voor dit werk inspireren door Georges Bizet’s oriëntalistische opera The Pearl Fishers, over een gemeenschap van parelvissers uit Ceylon. In haar dansperformance vestigt Canan de aandacht op thee en op de Westerse, dominante manier van theoretiseren: ook voor het genot van iets bestaat een methode.

 

Nagesprek met thee en met Diren Demir en Canan Yücel Pekiçten onder leiding van ┼×aban Ol en Suzy Blok.PART OF

tickets & agenda