Vincent Verburg

Vincent Verburg

Als performer, choreograaf en leraar heeft Verburg de afgelopen jaren op verschillende gebieden gewerkt voor verschillende choreografen, regisseurs en festivals, theaters, dance-events, scholen en commerciële opdrachtgevers. Zo heeft hij op alle niveaus gewerkt van low art tot high art in Nederland en in het buitenland o.a. VS, Europa en Zuid Amerika, Oost Europa en Australië en is mijn thuisbasis Amsterdam.

Door de afgelopen jaren heen heeft hij veel inspirerende personen om zich heen gehad en heeft hij veel mensen mogen ontmoeten die hem hebben aangezet om zich verder artistiek te ontwikkelen, mensen als: David Zambrano, Katie Duck, Micheal Schumacher, Eddie de Bie, Jocelyn Bergland, Antonio Paiva de Souza, Henk Schut, Germaine Acogny,Helmut Vogt, Les Enfants Terribles, Arjen Bangma, Sylvester Lindemulder, Casper Oorthuys, Lloyd Newson, Angelo D’onorio, Eric Redlinger, Ellen Steward, Nini Poortman, Jos Vijverberg, Koen Augustijnen, Ariel Zachor, Myra Driessen, Dayna Martinez Morales en Urvin Vigelandtszoon.

Als danser is hij geïnspireerd geweest door verschillende danstalen. Vanaf het begin als straat danser van Hip Hop naar Street Jazz, Modern, Butoh, Physical Theatre, Clown, Afrikaans naar Improvisatie en Multimedia. Wat hem als performer inspireert is de mogelijkheid om verschillende talen te verbinden d.m.v. improvisatie en structuur en ze te gebruiken voor wat de performance nodig heeft. Samen met een groep performers heeft hij veel verschillende performances gemaakt onder de naam M.A.F. en onder de naam Movementalist. Een groep mensen die altijd bereidt geweest is om risico’s te nemen om echt te willen zijn.
Bereidt om te willen communiceren, zichzelf te willen uitdagen en het publiek te willen uitdagen. Zodoende een positie als performer in te nemen die interactie aangaat met publiek.

Zijn aspiratie is om te blijven werken met de grenzen van dans en theater. Hij is op zoek naar een goede verbinding hier tussen. Hij is op zoek naar nieuwe locaties om kunst te laten zien aan een divers publiek, klein of groot, risicovol en uitdagend.

In 2010 heeft Vincent het onderzoeksproject One bij Dansmakers gemaakt.

overzicht choreografen