Spitfire Company

Spitfire Company

Spitfire Company is een gezelschap voor dans en fysiek theater uit Tsjechië onder de artistieke leiding van Petr Boháč(CZ). Het is momenteel een van de meest vooruitstrevende ensembles van auteur theater in de Tsjechische Republiek. Tijdens de Makers Intensive werkt hij voor het eerst samen met de Tsjechische choreograaf en danser Pavel Mašek. 

Petr Boháč (CZ, 1977) is onder meer de artistiek directeur en mede-oprichter van Spitfire Company. In elk van zijn voorstellingen (auteurstheater) wordt gezocht naar een oorspronkelijkheid in de fysieke taal. Zijn interesse ligt bij de beperkingen van de existentiële mens en zijn omgang hiermee. Voor zijn voorstellingen ontving hij diverse prestigieuze prijzen. Boháč is ook oprichter van The International Festival Zero Point die het beste van fysiek en visueel dans theater (mime) naar Praag brengt.

Pavel Mašek (CZ, 1983) is een Tsjechische danser uit Praag gevestigd in Brussel. Hij werkte voor verschillende dans- en theatergezelschappen waaronder voor Ultima Vez / Wim Vandekeybus, Lenka Vagnerová en Thomas Steyaert. Hij stond mee aan de wieg van het Tsjechische dansgezelschap DOT504 en is mede-oprichter van La Putyka (Hedendaags Tsjechisch circus). Pavel kreeg twee keer een nominatie voor dancer of the year (Czech Dance Platform) en ontving in 2011 de publieksprijs voor Mah Hunt (ism. Lenka Vagnerová).

overzicht choreografen