Sheyda Darab

Sheyda Darab

Sheyda Darab heeft op haar achtste alles achtergelaten in Iran en is als politiek vluchteling naar Nederland verhuisd. Hier is ze opgegroeid als autodidact in de undergound Hip Hop scène die zich ook thuis voelt in het theater. Zij ziet iedere danser als een individu met een authentieke danspersoonlijkheid en statement. Met dans wil Darab dit statement naar voren brengen.

Ze is voormalig Ibiza-danseres, heeft gedanst voor Scapino Ballet Rotterdam, Ja Rules pre-show, Nike, Madonna's Afterparty en de MTC International Tour. Momenteel is ze werkzaam voor Danstheater Aya en in 2012 is ze gestart ze haar choreografische carrière bij Dansmakers Amsterdam.

Zij heeft een enorme passie voor choreografiewerk, theater en de zgn. ‘Urban cultuur’. Zij is een autodidacte ‘Urban’ danseres. Zij wil zich als nieuwkomer in theaters vestigen, vooral in pure, rauwe vormen en ‘out of the box’ stukken.

Sheyda is een choreografe/lerares/danseres. Ze beheerst hip hop new style, krump, house dancing, belly dancing, heeft ervaring met Voguing en Wacking; ze werkt als deelneemster aan battles, performer, choreografe en lerares door Nederland en andere delen in Europa.

overzicht choreografen