Sara Wiktorowicz

Sara Wiktorowicz

Sara Wiktorowicz is een choreograaf, docent en performer. Ze heeft gewerkt met choreografen en regisseurs, zoals Jan Fabre , Itzik Galili, Club Guy & Roni, Paul Selwyn Norton, Anouk van Dijk, Liat Waysbort en Sjoerd Vreugdenhil. Zeven jaar was Sara een lid van NND/Galili Dance. In 2002 werd ze bekroond met de Hendrik de Vries Stipendium voor jonge choreograaf.
Momenteel zet zij het creëren van haar eigen werk voort - veel in samenwerking met andere kunstenaars – waarin zij dans, theater, film, locatie en maatschappelijke projecten combineert.
Haar interesse in educatie is gericht op de details van de creativiteit en performance , individuele structuren, groepsdynamiek en ‘in het nu zijn’. Ze heeft vele workshops gegeven aan een breed scala van mensen in Nederland, Italië, Duitsland, Israël en Oostenrijk.
Ze is nu een gediplomeerd DanceAbility docent na het volgen van de cursus in Wenen gegeven door Alito Alessi in 2012. DanceAbility is een improvisatie methode die het voor iedereen mogelijk maakt, ongeacht capaciteiten of handicap, samen te bewegen en dansen in een veilige omgeving, raakvlakken creërend voor alle deelnemers.
www.sarawiktorowicz.com

Francesca Foscarini is een veelzijdig, onafhankelijk choreograaf en danser. Haar persoonlijke carrière wordt gekenmerkt door de ontmoetingen met belangrijke meesters van de nationale en internationale dans scene, met wie zij de kans had om de talen van de hedendaagse dans en improvisatie te onderzoeken, hiermee heeft zij haar taal verrijkt en geïnternaliseerd, zowel in termen van meningsuiting en performance.
Winnaar van de Equilibrio Award 2013 voor Performer (Premio Equilibrio, Rome): de jury, onder voorzitterschap van Sidi Larbi Cherkaoui en bestaande uit Guy Cools, Raimund Hoghe, David Jays, en Frederic Mazelly, erkende haar sterk ontwikkelde techniek, grote emotionele gevoeligheid, haar sterke podium ‘presence’ en haar vermogen in het creëren van een unieke en originele uitvoering verwijzend naar haar prestaties in Grandmother, een stuk gemaakt in samenwerking met Sara Wiktorowicz.
Francesca heeft samengewerkt met onder meer Yasmeen Godder, Marco D'Agostin en Alessandro Sciarroni. Ze is voor haar werk meerder malen in de prijzen gevallen, zo won zij de juryprijs tijdens de Masdanza International Dance Festival, zij ontving een special vermelding tijdens Premio Scenario en meer.
www.francescafoscarini.it

Dinanda Luttikhedde is een documentaire filmmaker en beeldend kunstenaar. Haar werk wordt gekenmerkt door agrarische -en existentiële thema's, geïnspireerd door thema's uit haar jeugd en de nabijheid die ze voelt met haar agrarische achtergrond. Sinds 2003 is zij werkzaam als autonoom beeldend kunstenaar en in opdracht. In 2010 maakte ze in samenwerking met de PeerGrouP haar eerste korte documentaire film Beast, in opdracht van Hollanddoc 24 (themakanaal VPRO). Deze film kreeg een vervolg in de korte documentaire Blood (2011), in samenwerking met Nelleke. Deze korte documentaire vierde haar première op het Food Film Festival in Amsterdam en werd getoond op diverse festivals in Nederland en het buitenland. In 2011 kwam haar documentaire Onland uit, die ze maakte in samenwerking met Ellenoor Bakker. De 'documentaire op locatie' was te zien op het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen, op een buitenlocatie in de Onlanden (de locatie van de film werd opgenomen). In 2012 ontwikkelde ze de korte film Wheel of Motion, die werd gecomponeerd voor het project 'Open MInd' door PAVLOV E-lab en werd ook getoond tijdens het Noorderzon Performing Arts Festival.
Vorig jaar produceerde Luttikhedde twee nieuwe filmprojecten. Een daarvan is PIGEON (2013) genoemd en de andere is haar nieuwe project PIGHOUSE (2014). PIGEON is een documentaire op locatie en een community project in een. Deze film is, met succes, op drie festivals in Nederland in 2013 vertoond. Met beide projecten, vervolgt ze haar onderzoek naar de relatie mens-dier.
www.dinandaluttikhedde.com

overzicht choreografen