Rafael Zielinski

Rafael Zielinski

Rafael Zielinski (1977) is geboren in Polen. In 1986, op negen jarige leeftijd, emigreerde hij naar Duitsland, waar hij studeerde aan de 'Folkwang Hochschule Essen-Werden'. In 1988 verhuisde hij naar Amsterdam en werd een professioneel danser, choreograaf en dans docent op 'De Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten'. Aanvankelijk begon hij met volksdans, maar is ook geschoold in moderne dans techniek, klassiek ballet en vrije beweging & improvisatie technieken.
Sinds 2000 werkt hij professioneel op dansgebied, en treedt op met verschillende dansgezelschappen en choreografen binnen Europa, zoals 'Dance Company Norrdans' uit Zweden, 'De Meekers', 'Galama & Kho', 'Gato Bizar' en 'Suzy Blok' uit Nederland en 'Ute Rauwald' uit Duitsland.

Rafael Zielinski werkt als freelance choreograaf en gastdocent voor verschillende dansprojecten en festivals zoals 'Tsekh', een dansfestival in Moskou en 'Rapsfeld' met Stephan Geisler en BKJ Berlijn. Momenteel is hij bezig met het afstuderen als Somatische Bewegingen Coach aan 'Het Instituut voor Somatische Bewegingen' in Amsterdam, om zijn carrière op dans gebied te verrijken.

overzicht choreografen